De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Ik ben Ruud Lammers (1962), fractievoorzitter van Onafhankelijk Papendrecht (OP).

Geboren en getogen in Amsterdam, waar ik jarenlang in de cultuursector heb gewerkt, onder meer als coproducent van internationale hedendaagse opera’s en als zakelijk leider voor een modern dansgezelschap en een klassiek kamerorkest. In 2006 leerde ik mijn vrouw kennen en ben toen naar Papendrecht gekomen, om er niet meer weg te gaan. In dit mooie dorp aan de rivier wonen we samen met onze zoon van 13, dochter van 10 en kater Tom.

 

Sinds 2010 zit ik in de gemeenteraad van Papendrecht en in de Drechtraad, ook als voorzitter van meerdere commissies.

 

Mensen willen gezien, gehoord en begrepen worden. Niet alleen in de weken voor de verkiezingen, maar vier jaar lang. Daarom heb ik in 2013 Onafhankelijk Papendrecht opgericht. Onafhankelijk Papendrecht is de ‘runner-up’ van de plaatselijke politiek.

 

Wij zijn de meest actieve politieke partij in Papendrecht. Vanuit ons motto ‘Doen wat je zegt!’ hebben wij de afgelopen acht jaren honderden moties (voorstellen aan de gemeenteraad en aan de Drechtraad) ingediend om daarmee Papendrecht prettiger, beter, gezonder te maken.

Over welke voorstellen gaat het dan? Om wat voorbeelden te geven:

 

  • De bibliotheek moet blijven, stop met bezuinigen op subsidie;
  • Een fietsenstalling die door mensen wordt bewaakt, zodat uw fiets veiliger staat dankzij de mensen van Drechtwerk;
  • Bouwplannen zoals een veel hogere woontoren dan eerder was gezegd?
  • Betrek inwoners vóóraf bij de plannen en niet pas achteraf en luister in plaats van ‘doen alsof’;
  • Lokaal staat centraal: lokale ondernemers steunen in coronatijd, door binnen de regelgeving met ondernemers (horeca) te zoeken naar wat wél mag en hen te laten ondernemen op een manier die in het verlengde ligt van hun waarden en normen (zonder daar dan actief op te gaan handhaven), het zoeken naar wat wél kan als het gaat om vergunning verlening voor een rijwielhandel en het invoeren van een Papendrechts Noodfonds corona;
  • Opkomen voor de rechten van alle Papendrechters: bij de intocht van Sinterklaas (2021) was helemaal geen corona toegangsbewijs nodig, want het evenement vond plaats in de buitenlucht;
  • Een gezonde leefomgeving: onderzoek naar de kwaliteit van ons drinkwater (Pfas), aanbieden aan inwoners van door de gemeente betaald bloedonderzoek naar aanwezigheid van Pfas/GenX, subsidie voor inwoners die een zuiver watertank(je) in hun keukenkast willen plaatsen, onderzoek naar gezondheidseffecten van 5G voordat het wordt uitgerold;
  • Een Lightrail naar de Randstad, zodat in de file staan tot het verleden behoort;
  • Een gratis pont verbinding tijdens werkzaamheden aan het fietspad bij de brug naar Dordrecht;
  • Meer jeugdactiviteiten (BMX baan) en vroegere openstelling van het zwembad (voorjaar 2021) na de lockdown, zodat jongeren (maar ook volwassenen natuurlijk) in coronatijd ergens heen kunnen en lekker kunnen zwemmen en trainen.

 

Dit is nog maar een kleine greep van voorstellen die wij hebben gedaan. Een volledig overzicht van onze activiteiten en moties van de afgelopen vier jaar vindt u via deze link.

 

Uw stem telt! Mét u maken we het waar. Stem Onafhankelijk Papendrecht, Lijst 5.

OP naar de leukste gemeente van Nederland!

 

Voor de rubriek Smaakmakers werd ik op 07 maart 2018 voor het AD door Elcke van der Heijden geïnterviewd.

Artikel 4 jaar geleden gepubliceerd in het Algemeen Dadgblad
Artikel 4 jaar geleden gepubliceerd in het Algemeen Dadgblad