· 

Lightrail opgenomen in Jaarplan 2019 Young Professionals van de Economic Development Board

Onafhankelijk Papendrecht is een groot voorstander van een directe Lightrail verbinding van de regio (noordflank) Drechtsteden met Rotterdam. Een directe Lightrail verbinding zou voor de inwoners van de gemeenten Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht vanuit de Drechtsteden de capaciteit van het personenvervoer op een kwalitatief hoogwaardige manier kunnen verbeteren.

 

De ontsluiting van het gebied via een Lightrail verbinding vanuit de Drechtsteden rechtstreeks met Rotterdam kan ook van indrukwekkende betekenis zijn voor het forensenverkeer van de regio Drechtsteden naar Rotterdam / Metropool regio Rotterdam-Den Haag en de Randstad.

Een directe Lightrail verbinding als aanvulling op de bestaande wegeninfrastructuur is ook goed voor de verdere doorontwikkeling van de regio Drechtsteden als het gaat om de bouw van nieuwe woningen, het bieden van goede randvoorwaarden aan het bedrijfsleven en daarmee verband houdend de creatie van werkgelegenheid. Een betere bereikbaarheid is niet alleen voor de bedrijven in onze regio van groot belang, maar ook voor al onze inwoners.

 

Propositie Lightrail noordflank Drechtsteden-Rotterdam

Onafhankelijk Papendrecht is de voortrekker van de Lightrail verbinding in de regio Drechtsteden.

Wij hebben vorig jaar een propositie geschreven ten behoeve van de Economic Development Board, die de Lightrail prompt heeft opgenomen in het Jaarplan 2019 Young Professionals.

 

Bijlagen bij dit persbericht:

Jaarplan 2019 Economic Development Board

Propositie Lightrail noordflank Drechtsteden-Rotterdam

0078 Persbericht OP inzake Lightrail in
Adobe Acrobat document 230.0 KB
0078 Persbericht OP bijlage -Young Profe
Adobe Acrobat document 2.3 MB