OP kritisch over borden langs de weg

artikel Klaroen

Ruud Lammers Lijsttrekker van Onafhankelijk Papendrecht, is verbaasd over de enorme stijging voor het plaatsen van reclameborden langs de wegen in het dorp.

Vorige week stond in Klaroen.nl een ingezonden brief van Max van Dam, die zowel voor zijn bedrijf als voor Jeugdalpha geregeld borden langs doorgaande wegen plaatst. Voorheen betaalde hij ongeveer honderd euro voor een periode van drie weken. Na 1 januari is de plaatsing van de borden uitbesteed aan een bedrijf en moet er ineens ruim 2000 euro neergelegd worden voor dezelfde periode. Goede doelen zoals de Jeugdalpha krijgen 44 procent korting, maar dan nog is het voor hen ongeveer tien keer duurder geworden.


Ruud Lammers vraagt zich af waarom de kosten van het borden plaatsen langs de weg ineens veel duurder zijn geworden. Ook wil hij weten waarom het plaatsen van borden uitbesteed moest worden aan een bedrijf.

"Levert dit de gemeente meer geld op, of gaan de extra inkomsten naar het bedrijf? Wat is daar precies over afgesproken?", wil Ruud Lammers weten.

Hij is van mening dat de stijging te groot is en wil weten wat het college van B&W ervan vindt. "Worden (Papendrechtse) ondernemers hierdoor niet bovenmatig gedupeerd?", vraagt Lammers.

Kaart Centercom.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB