· 

OP aanwezig bij 150ste "Gezondheid Vóór Alles"

Dordrecht 18 februari 2023: Actie bij de Poort van Chemours

Onafhankelijk Papendrecht met v.l.n.r. Isje, Fred, Ruud, Hendrika en Karel
Onafhankelijk Papendrecht met v.l.n.r. Isje, Fred, Ruud, Hendrika en Karel

Vandaag was een delegatie van Onafhankelijk Papendrecht aanwezig bij de 150ste actie van 'Gezondheid vóór Alles' bij de poort van chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. Er werd weer aandacht gevraagd voor de vervuiling van ons leefmilieu door de lozingen van giftige Poly- en perfluoralkylstoffen (vaak afgekort als PFAS). Aangezien het om niet door het milieu afbreekbare stoffen ('forever chemicals') gaat vormt dit een groot probleem voor onze gezondheid. Onafhankelijk Papendrecht is als een van de eerste plaatselijke politieke groeperingen tegen de lozingen van deze zgn. 'forever chemicals' in het geweer gekomen. Hieronder treft u een aantal links aan naar relevante artikelen en blogs; tevens zijn hieronder trailers van twee films te zien.

Oggi una delegazione di Onafhankelijk Papendrecht era presente alla 150a azione "La salute prima di tutto" presso il cancello dell'azienda chimica Chemours a Dordrecht. L'attenzione è stata nuovamente attirata sull'inquinamento del nostro ambiente a causa degli scarichi di sostanze tossiche poli- e perfluoroalchiliche (spesso abbreviate in PFAS). Poiché si tratta di sostanze non degradabili per l'ambiente ("sostanze chimiche per sempre"), ciò rappresenta un grave problema per la nostra salute. Independent Papendrecht è uno dei primi gruppi politici locali ad opporsi agli scarichi di queste cosiddette "sostanze chimiche per sempre". Di seguito puoi leggere una serie di link ad articoli e blog pertinenti; I trailer di due film possono anche essere visti qui sotto.