De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Graag wil ik me even voorstellen als lijstduwer van Onafhankelijk Papendrecht. Mijn naam is Anny van Tuijl en kom oorspronkelijk uit Limburg. Heb twee kinderen en ben trotse oma van een kleindochter en een kleinzoon. In 1983 ben ik een eigen schoonmaakbedrijf begonnen, waar met meerdere mensen – 16 in totaal – hard tot zeer hard in is gewerkt. In 2000 ben ik gestopt met dit bedrijf. Nu schenk ik al weer ruim 12 jaar als vrijwilliger, elke dinsdag ochtend met veel plezier koffie bij Bij Bosshardt. Waar iedereen van Harte Welkom is, om ook eens gezellig langs te komen. Verder ga ik graag op vakantie met mijn vriendinnen en heb aan kantklossen en handwerken hele leuke hobby's. Ik vind het fijn om met mensen in gesprek te gaan en te horen wat er speelt in onze gemeente. Dat is ook De reden dat ik me bij Onafhankelijk Papendrecht heb aangesloten. Graag zou ik zaken die spelen, bij mijn politieke partij kenbaar maken, om ook de ouderen in deze Gemeente zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Om enkele zaken te noemen:

Waarom is door de huidige politiek niets gedaan tegen de ratten, die men overal blijft zien en waar men met mij het vaak over heeft? ­Geef ouderen een ruimte om dagelijks bijeen te kunnen komen in een laagdrempelig en openbaar gebouw, bijvoorbeeld op de Meent.

Plaats in dat gebouw een bibliotheek zodat dat ook een centrale plek heeft. Waar jong en oud samen van meerdere ruimtes kunnen gebruik maken. Je zal zien dat we elkaar véél te bieden hebben.­ Her betegel die plaatsen waar de fiets- en looppaden schots en scheef zijn gaan liggen, in de loop van de tijd. ­Beter en toegankelijker openbaar vervoer, zodat iedereen sneller en makkelijker van en naar Papendrecht kan komen. De hulpverleners van de bewoners in mijn flat moeten elk uur naar beneden voor de parkeerschijf, dit kost te veel kostbare tijd die niet in de mensen gestoken wordt die dit (hard) nodig hebben. Ik zal er alles aan doen om de ouderen onder ons goed te vertegenwoordigen, als het gaat om hun wensen en problemen kenbaar te maken. Zodat Onafhankelijk Papendrecht nog meer voor ons als senioren kan betekenen.