· 

Geef een hoopgevend signaal af aan de plaatselijke samenleving

Oproep aan de Gemeenteraad van Papendrecht: geef een hoopgevend signaal af aan de plaatselijke samenleving

Waarom zouden wij als gemeenteraad nog langer achter de ‘Haagse’ regelgeving blijven aanlopen waar geen enkele wetenschappelijke of rationele basis meer voor aanwezig is? Het dragen van een mondkapje. De QR Code Controle. De waarde van de voorbeeldfunctie van de gemeenteraad wordt daardoor uitgehold. Omdat wij met elkaar (als bestuursorgaan gemeenteraad) ongeloofwaardig zijn als we maatregelen uitvoeren die geen enkele wetenschappelijke of rationele basis meer hebben.

 

Dát de regelgeving uit 'Den Haag' ter zake het Coronabeleid niet deugt bewijst de dreiging met boetes. Bij gebrek van inhoudelijke argumenten wordt er dwang bijgehaald. De keizer heeft geen kleren aan. Horecagelegenheden in onze gemeente worden subtiel gedwongen hun zaak te sluiten, omdat ze het risico van een boete (25.000 euro) niet kunnen lopen. Welk voorbeeld geven wij aan de samenleving als wij onze ogen hiervoor sluiten?

 

Wij kunnen als bestuursorgaan gemeenteraad niet langer naar ‘Den Haag’ blijven wijzen. De gemeenteraad is hoofdverantwoordelijk voor het Coronabeleid in de gemeente. En dit beleid schaadt het vertrouwen in onze gemeenteraad. Het vertrouwen in de politiek is dezer dagen tot een dieptepunt gedaald. Wij kunnen als gemeenteraad wel degelijk een positief signaal afgeven en eerlijk zijn naar de inwoners en de plaatselijke samenleving toe. Niet langer een mondkapje dragen en meewerken met het controleren op de QR Code. Laten we een hoopgevend signaal afgeven en niet meer meewerken met het mondkapje en de QR Code Controle.