· 

Coronabewijs Check bij intocht Sinterklaas onwenselijk

Vragenkwartier

Gemeenteraad

Onderwerp

Sinterklaas in Papendrecht

Datum

4 november 2021

 

Toelichting en vraagstelling:

Op zaterdag 13 november aanstaande komt Sinterklaas met zijn Pieten weer aan in de Haven van Papendrecht. Sinterklaas en zijn Pieten hoeven bij aankomst in Nederland -tot dusverre- gelukkig niet in quarantaine. De Haven wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot evenementen locatie. Dat betekent concreet dat de organisatie de Coronabewijs Check gaat uitvoeren. Alle bezoekers aan dit evenement van 13 jaar en ouder moeten verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Het coronatoegangsbewijs zal samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd.

Vraag: hoeveel bezoekers worden er bij de intocht van Sinterklaas op de locatie verwacht?

 

Risico op besmetting in de buitenlucht zeer gering

Het Artsencollectief (met 2160 geverifieerde medici) stelt op zijn website dat onderzoekers redelijk accuraat hebben kunnen vaststellen wat het risico is om in de buitenlucht het coronavirus op te lopen. Het aantal mensen dat vermoedelijk buitenshuis besmet was geraakt bleek één op de duizend. Het artikel heet Outdoor transmission accounts for 0.1% of State’s Covid-19 cases.

 

Afgaande op vorige edities van de intocht van Sinterklaas kunnen minder dan 1000 bezoekers van 13 jaar en ouder worden verwacht. Hieruit volgt dat de kans op een besmetting in de buitenlucht tijdens de intocht van Sinterklaas in de Haven wel zeer beperkt is.

Vraag: is het dan nog wel nodig dat de organisatie bij de intocht van Sinterklaas de Coronabewijs Check uitvoert?

Printbare versie
OP -Vragenkwartier Gemeenteraad Sinterkl
Adobe Acrobat document 281.4 KB