· 

De absurditeit regeert in de politiek

Na anderhalf jaar dwalen in het moeras van niet-wetenschappelijk onderbouwde corona maatregelen is de coronapas een nieuw dieptepunt. Godfried Bomans had gelijk. „Met verstandige dingen kun je halverwege ophouden, absurditeiten echter dienen voltooid te worden, omdat zij geen andere rechtvaardiging dan hun consequent doorzetten bezitten.”

 

Politiek ‘Den Haag’ grossiert in absurditeiten

Lokale afdelingen van alle landelijke partijen in de Papendrechtse gemeenteraad doen daaraan mee. Onafhankelijk Papendrecht doet er niet aan mee. Wat moet je nou met het bericht, dat kinderen vanaf 13 jaar sinds 25 september een coronapas moeten laten zien voor een kop thee in de kantine, als ze met vrienden naar de bioscoop willen of met hun vader naar het stadion gaan. Zonder dat er wetenschappelijke argumenten aan ten grondslag liggen, moet iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs tonen om toegang te krijgen tot horeca, evenementen, sportwedstrijden en theatervoorstellingen.

 

Tijdens de laatste raadsvergadering op donderdag 30 september jl. hebben we ook weer gezien waartoe dit soort van absurditeiten kan leiden. Het ‘debat’ hing aan elkaar van verkeerde aannames, onderlinge verdachtmakingen, dubbele agenda’s, gekonkelfoes, ongeïnformeerdheid, zelfs onverschilligheid en regelrechte domheid: moties die wij wilden indienen zouden tegen de Grondwet ingaan. Apekool.

 

Lokale democratie en vrijheid zijn in gevaar

Als er geen ruimte meer over blijft voor kwalitatief inhoudelijke tegenspraak en onderling verschillende visies en debat niet meer mogelijk zijn: wat heeft het dan nog voor zin? Dan komt de lokale democratie in gevaar. Onafhankelijk Papendrecht zal zich voor de lokale democratie en de vrijheid van de inwoners van onze gemeente blijven inzetten en opkomen voor alle Papendrechters, zowel voor de gevaccineerden als de niet gevaccineerden.

Maar Vrijwillig = Vrijwillig...

Interviewer: Maar wat als werkgevers of eigenaren van concertzalen zeggen: "Je komt er niet in zonder app (= coronatoegangsbewijs), dan is het stiekem toch verplicht?"

Antwoord minister de Jonge: "Nee hoor, nee. Dat gaan we namelijk niet doen. Sterker nog. Ik denk dat we dat ook wettelijk onmogelijk moeten maken, dat het op die manier gebruikt kan gaan worden."

Interviewer: "Daar gaat het kabinet dan voor liggen?"

Antwoord minister de Jonge: "Ja, want vrijwillig is vrijwillig. Dus vrijwillig is niet stiekem alsnog verplicht, maar dan via een andere route. Vrijwillig is vrijwillig."

Bron: YouTube