· 

Raadsleden dringen aan op stop controles coronapas: ‘Onnodig en niet proportioneel’

Als het aan de politieke partij Onafhankelijk Papendrecht (OP) en PAB-raadslid André Stremler ligt, stopt de gemeente Papendrecht met de controles op coronapassen.

 

Zowel OP als Stremler dient donderdagavond een motie van die strekking in, in de gemeenteraad van het dijkdorp. Stremler is lid van de grootste fractie in de raad, maar dient de motie op persoonlijke titel in. Hij hekelt de invoering van de CoronaCheck-app als toegangsbewijs voor onder meer horeca, theaters en bioscopen. In de tekst van de motie rept hij van ‘discriminatie, ongelijkheid en een stigmatiserende tweedeling in de maatschappij’.

 

Elementaire mensenrechten

Ook worden volgens de voormalige wethouder de ‘elementaire mensenrechten’ van Papendrechters daardoor aangetast. Hij noemt de maatregelen ‘onnodig en niet proportioneel’. Daarnaast zijn die ‘ongewenst en onverantwoord’, zegt Stremler.

 

Ook Lammers is geen fan van de coronapas, maar dan vooral omdat de handhavers die een en ander dienen te controleren volgens hem zinniger dingen te doen hebben. Die zouden zich beter bezig kunnen houden met ‘het leefbaar houden van onze gemeente en het tegengaan van inbraken, diefstal en vervuiling van de leefomgeving’, stelt de politicus.

 

Afgelopen weekend kreeg een horecagelegenheid een waarschuwing in het dorp. Eerder liet Bakkerij Loes op winkelcentrum De Meent weten dat zij niet wil meewerken aan de maatregel en dat daar iedereen welkom is en blijft.

 

Artikel verschenen in het Algemeen Dagblad