· 

Scherpere normering zeer zorgwekkende stoffen op komst

De ontwikkelingen gaan langzaam maar zeker de goede kant op.

Vanaf de start van 2016 is de fractie van Onafhankelijk Papendrecht actief op het dossier Chemours. De ernstige giftige emissies van zogenaamde 'forever chemicals' in onze leefomgeving (dumping in de atmosfeer, in de bodem, in de rivier, via het riool) wordt steeds beter aangepakt door de gemeenten en de provincie.

 

Vele vragen zijn door onze fractie de afgelopen vijf jaar gesteld. Over de effecten van PFAS in het menselijk lichaam. Over de effecten van PFAS in ons leefmilieu. Over de effecten van PFAS op moestuinen. Over de effecten van PFAS in ons drinkwater. En we hebben het niet alleen bij vragen stellen alleen gelaten.

 

We hebben ook onderzoek laten doen door onafhankelijke wetenschappers naar het gehalte van PFAS in het Papendrechtse drinkwater. Al deze inzet heeft er mede toe geleid dat het RIVM nu bezig is met een scherpere normstelling ten aanzien van deze zeer zorgwekkende stoffen.

 

In onderstaande videoboodschap licht het RIVM dit toe.

Artikel verschenen in de Klaroen
Artikel verschenen in de Klaroen

Printbare versie vragen
OP -Vragen inzake PFOA-GenX Dossier 2510
Adobe Acrobat document 747.5 KB
Motie om gratis bloedtests mogelijk te maken
Motie-OP inzake gratis bloedtests C8-PFO
Adobe Acrobat document 2.2 MB

Brief aan de Provincie Zuid-Holland
2020-01-14 OP- brief aan Provincie Zuid-
Adobe Acrobat document 245.1 KB
Oplegnotitie GenX DuPont Chemours
OP -oplegnotitie GenX DuPont.pdf
Adobe Acrobat document 467.4 KB

Wie interesse heeft hier meer over te weten te komen kan de weblogs bekijken of onze inbreng via deze link bekijken. Achtergrondinformatie over PFOA is via deze link en over GenX is via deze link snel te vinden.