Ondanks warm pleidooi geen doorgang van de kermis op de Markt tijdens de herfstvakantie

De Papendrechtse kermisfamilie kwam deze week met de trieste mededeling dat het te duur wordt. De gemeente ziet de kinderkermis namelijk als een commerciële activiteit. Dat betekent dat naast de leges en het stroomverbruik ook een vierkante meter vergoeding betaald moet worden. Dát laatste is niet haalbaar in deze financieel onzekere tijden. Daar komt bij dat het weer ook parten kan spelen, het is per slot van rekening herfstvakantie. Het financiële risico is te groot. Daarom gaat de kermis op de Markt in de herfstvakantie niet door.

 

"Erg jammer. We hebben er als OP alles aan gedaan om het mogelijk te maken! Maar het is helaas niet gelukt. De gemeente wilde geen uitzondering maken. Daarnaast werden er deze week weer nieuwe corona maatregelen afgekondigd. Het had ons ontzettend leuk geleken als er in de herfstvakantie een kinderkermis (t/m 12 jaar) georganiseerd had kunnen worden. Aan de inzet van de kermisfamilie heeft het niet ontbroken. Er zijn vanaf de zomer tot aan deze week uiterste inspanningen gedaan om het mogelijk te maken. Laten we hopen dat er snel gunstiger tijden aanbreken!", aldus Ruud Lammers, fractievoorzitter.

Klaroen 14 oktober 2020
Klaroen 14 oktober 2020