· 

'Dark Waters', een film over PFAS in drinkwater en het juridische gevecht om storting van giftig afval door concern DuPont/Chemours

‘Dark Waters’ ster Mark Ruffalo, advocaat Rob Bilott, vertelt het waargebeurde verhaal (Engels).

De film 'Dark Waters'

Het juridische gevecht om storting van giftig afval door concern DuPont/Chemours.

Het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict.

 

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Chemours settlement Fayetteville
Chemours settlement free RO plus servici
Adobe Acrobat document 601.3 KB