· 

‘het nieuwe normaal’ is abnormaal

‘het nieuwe normaal’ is abnormaal

De plannen van de regering zijn niet mals: men wil de 1,5 m samenleving in de wet gaan vastleggen. Een groeiende groep wetenschappers, naast kritische epidemiologen en virologen, maakt zich ernstige zorgen over de manier waarop dit gaat én waar dit heen gaat. Ook de VNG en het Genootschap van Burgemeesters maken zich zorgen, alsmede staatsrechtgeleerden, waaronder Prof. Wim Voermans, die waarschuwen voor de gevaren die op de loer liggen.

 

De ‘theorie’ waarop de 1,5 m social distancing is gebaseerd ligt steeds meer onder vuur. Het is duidelijk dat niet de onderlinge afstand tot elkaar maar veel meer de besmetting via de lucht een rol speelt bij de verspreiding van het virus. De luchtvochtigheid speelt een rol, of er sprake is van voldoende ventilatie van ruimten of niet, luchtverversingssystemen die wel of niet operationeel zijn. In die hoek moet je de verspreiding van het virus veel meer zoeken dan in het krampachtig onderling afstand tot elkaar houden.

 

Overheidsmaatregelen spreken zichzelf tegen: waarom wel vliegen en krampachtig afstand tot elkaar houden in bus en trein? Het feit dat onze regering zo immens bezuinigd heeft op de zorg en de IC’s, het aantal bedden per duizend inwoners is drastisch teruggedraaid, leverde de bekende problemen van de tekorten van IC bedden op. En zo zijn er meer voorbeelden waarbij we zien dat de uitwassen van het neoliberale beleid nou niet bepaald hebben bijgedragen aan het goed kunnen weerstaan van deze pandemie. In de collectieve hysterie die om bepaalde belangen door te drukken is ontketend zitten wij nu met de vraag: hoe ver moeten wij ons hierin laten meeslepen?

 

“Wij komen op voor de Papendrechters! Als hun volksvertegenwoordigers pleiten wij tegen de verregaande vrijheid beperkende maatregelen van politiek ‘Den Haag’ op basis van ongefundeerde, geperverteerde wetenschappelijke deeltheorieën, corruptiepraktijken en misleidende overheidsinformatie om vooral de ‘1,5 m social distancing’ te betrachten”, aldus Ruud Lammers, fractievoorzitter van Onafhankelijk Papendrecht.

 

Verzoek om een ingelaste gemeenteraadsvergadering

De fractie van OP heeft vandaag om een ingelaste gemeenteraadsvergadering verzocht om de motie ‘het nieuwe normaal’ is abnormaal te bespreken en van de gemeenteraad een uitspraak te vragen.

Hierbij het interview met Maurice de Hond over de huidige situatie omtrent COVID-19 en de 1,5 meter samenleving. Samen met Laurien Verstraten en invloedrijke mensen uit de entertainmentbranche vinden zij dat dat de 1,5 meter samenleving per direct moet stoppen en kijken ze naar de échte feiten en cijfers.