· 

Ruud Lammers uit Papendrecht doet mee aan twee verkiezingen

 

PAPENDRECHT • Fractievoorzitter Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht doet op woensdag 20 maart mee aan twee verkiezingen: hij is verkiesbaar voor de Provinciale Staten en voor de Waterschapsverkiezingen.

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten staat hij op nummer 9 op de lijst voor Lokale Partijen Zuid-Holland, samengesteld uit diverse lokale onafhankelijke partijen in Zuid-Holland. Alle kandidaten voeren in hun eigen gemeente en regio campagne om zo betrokkenheid uit te stralen en waar mogelijk een link te leggen met het provinciale niveau.

 

"Ik zal me gaan inzetten op schoon drinkwater en het tegengaan van PFOA/GenX dumping in het milieu, zoals ik dat de afgelopen jaren lokaal heb gedaan", legt Lammers uit. "Tevens zal ik mij profileren met de Lightrail die vanuit Sliedrecht doorgetrokken kan worden via Papendrecht en Alblasserdam naar Rotterdam."

 

Water is water

Als kandidaat voor het Waterschap is Lammers ondersteunend voor AWP&LRR, zeg maar een van de 'niet-politieke' partijen die zich primair bezig houden met de kerntaken van de waterschappen. Lammers: "De recente oprukkende politisering van de waterschappen door de landelijke partijen is in mijn ogen geen goede ontwikkeling. Er bestaat immers geen christendemocratisch, liberaal of socialistisch water. Ook geen PVV-water of Forum voor Democratie-water."

 

"Water is water en het bestuur en het beheer van het water dient primair in de handen gelegd te worden van deskundigen. Natuurlijk wel binnen politieke kaders, en liever dan ook op basis van kennis en kunde. Vandaar mijn stellingname dat de waterschappen gedepolitiseerd moeten worden en niet vanuit politieke ideologieën of Haagse politieke partijen aangestuurd dienen te worden."

 

Geen cent subsidie

De plaatselijke politicus, die graag zijn vleugels uitslaat richting de provincie, beklaagt zich overigens over het feit dat de onafhankelijke lokale partijen geen cent subsidie krijgen van de overheid, in tegenstelling tot alle landelijke partijen die in de Tweede Kamer zitten. Lammers: "De vrees bestaat dat de provinciale verkiezingen weer zullen worden overschaduwd door de landelijke partijen en kopstukken. Maar wat heeft Mark Rutte of Geert Wilders te maken met de provinciale staten? Helemaal niks. Feitelijk dan. Indirect kiezen de staten de Eerste Kamer. Maar het zou zonde zijn als het debat wordt versmald tot het effect van verschuiving van stemmen in de staten en het effect daarvan op de Eerste Kamer, louter omdat dit dan gevolgen zou kunnen hebben voor de posities van fracties in de Tweede Kamer."

 

Het werk in de provincies wordt gedaan door andere mensen, vindt Lammers. "Die moeten in het licht worden gezet, of verantwoording afleggen, want die doen het feitelijke werk. Het is een soort van vervuiling van de inhoud en de vorm van het debat door de landelijke politieke kopstukken erin te betrekken."

 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Poster Campagne Provinciale Staten Verkiezingen
OP - Verkiezingen v3.pdf
Adobe Acrobat document 1.2 MB