· 

Voedselbank opent deuren op nieuwe locatie

Jarenlang hebben vele lieve vrijwilligers met hart en ziel onder zéér slechte omstandigheden gewerkt op twee noodlocaties.

 

De laatste noodlocatie was zelfs onveilig te noemen met zijn zeer smalle trappen waarvan de treden nog de ouderwetse smalle afmetingen hadden. Je kon je voeten maar met moeite schuin erop zetten. U kunt zich voorstellen hoe zwaar en moeilijk dat lopen is, met niet zelden zware spullen die via deze trappen per verdieping verplaatst moesten worden.

 

Ook was het onbegonnen werk om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen die de landelijke voedselbank stelt, om hygiënisch te werken. Een paar voorbeelden geven de schrijnende toestand weer; de vloeren bestonden uit houten planken, welk niet gelijk qua hoogte en breedte aansloten, vele hoeken en gaten die onmogelijk lekker schoon te houden waren. Onder het aanrecht op de onderste verdieping zaten de gaten in de betonnen vloer. Om u maar een klein beeld te geven hoe erbarmelijk het daar was.

 

Na jaren als Onafhankelijk Papendrecht dit probleem op de agenda gezet te hebben én te houden was het moment om de nieuwe locatie te openen op 4 oktober 2017 dan eindelijk zo ver. De Voedselbank heeft een nieuw pand aan de Coornhertstraat 4 mogen openen in het bijzijn van een grote groep gezellige en betrokken vrijwilligers.

 

Niet alleen de nieuwe locatie was een reden tot feest; de Voedselbank draait al 12,5 jaar op de inspanningen die vele vrijwilligers bereid zijn voor dit goede doel te leveren.

 

Dat dit dagelijks allemaal door onbetaalde krachten verwezenlijkt wordt, is een bewuste keuze om de sponsoren ervan te verwittigen dat al hun bijdragen met levensmiddelen, voedsel of financiële ondersteuning ten goede komen aan die mensen die het even niet kunnen redden zonder deze geweldige hulp.

 

Certificaat

Als klap op de vuurpijl werd ook een certificaat uitgereikt dat aangeeft dat alles code Groen is. Dit houdt in dat de levensmiddelen goed, schoon en veilig opgeslagen en uitgereikt kunnen worden. Wat voor de leveranciers die de levensmiddelen afstaan een garantie is dat hun bedrijfsnaam zonder probleem aan de Voedselbank gekoppeld kan worden.

 

Het was een gedenkwaardige dag en wij zijn blij dat de voedselbank nu eindelijk over een goed geoutilleerde locatie kan beschikken. Nogmaals hulde aan alle vrijwilligers!

 

 

Hendrika Hoekstra