Geen windmolens in Alblasserdam op Nieuwland Parc

 

Goed nieuws!

 

Er komen definitief geen windmolens op het terrein bij Nedstaal en Nieuwland Parc in Alblasserdam. Volgens de provincie zijn de megaturbines niet te combineren met de oude molens van het werelderfgoed Kinderdijk. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft dit bepaald na een impactstudie. Tegenwind Alblasserdam en Onafhankelijk Papendrecht hebben beleidsmakers al in een vroeg stadium gewezen op deze verkrachting van het landschap en dit ook met foto impressies duidelijk gemaakt. De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben daarom deze locatie laten vallen. Ook de gemeente Alblasserdam is tevreden, na in eerste instantie voorstander te zijn geweest van de windenergie is hun standpunt vorig jaar gewijzigd, nadat Tegenwind Alblasserdam de feiten op een rijtje had gezet.

 

Windturbines maken meer kapot dan je lief is!

Helaas is de strijd nog niet gestreden. De provincie is nog steeds verplicht een groot aantal onrendabele windturbines te plaatsen. Nu Alblasserdam niet in aanmerking komt, zullen er elders in de Drechtsteden wellicht meer turbines worden geplaatst.