· 

Er is hier geen fluit te beleven!

Brenda van Duren
Brenda van Duren

Column in de Klaroen van 9 maart 2022

Papendrecht is een fijne gemeente om neer te strijken als je kleine kinderen hebt en een plek zoekt waar ze in alle rust en veiligheid kunnen opgroeien. Niet te groot maar ook niet zo klein dat ze de grote boze wereld niet snappen.

 

En dan blijkt dat je die veiligheid ook kan ontgroeien. En als late tiener en jonge twintiger om je heen kijkt in Papendrecht en denkt: er is hier echt geen fluit te beleven. Jong volwassen, ambitieus en op zoek naar een plek om te wonen en te werken. Dan is Papendrecht blijkbaar niet de plek waar je aan denkt.

 

Zou het dan zo zijn dat we uiteindelijk een ouderenresort worden waar de rollator dominant aanwezig is in het straatbeeld? Dat lijkt me toch wat onwenselijk. Hoe kunnen wij er voor zorgen dat onze kinderen Papendrecht een fijne gemeente vinden om te blijven wonen? Want inderdaad, als we het objectief bekijken dan is het ook niet echt een aantrekkelijke plek voor jonge hippe volwassenen. Wat moet er dan veranderen? Laten we die vraag stellen aan de jong volwassenen zelf. Zij weten echt wel wat ze nodig hebben. Wat het aantrekkelijker zou maken om hier een eigen vaste plek te creëren.

 

Ondertussen help ik mijn kinderen de verhuisdozen te verslepen naar Rotterdam want veranderingen nemen tijd en als je jong bent dan voelt dat als een flinke opgave.

 

En ik zie ze ook niet meer terugkomen naar hier dus die zijn we kwijt. Maar als we nú iets doen, dan kunnen we zorgen dat het voor de volgende lichting anders zal zijn. Wat heb je nodig? Laten we die vraag gewoon eens stellen. Misschien ligt het antwoord wel verrassend dichtbij onze eigen interesses. Geen vraag, geen antwoord.