· 

Voor vrijheid en een toekomst voor onze kinderen

Toespraak Ruud Lammers bij de Fakkeltocht op 16 februari 2022 in Papendrecht

 

Goedenavond iedereen,

 

Vanavond lopen wij in Papendrecht voor de tweede keer een fakkeltocht voor de vrijheid. We protesteren hiermee tegen de maatregelen van de Rijksoverheid, omdat het maatregelen zijn die onze vrijheid inperken.

 

Nadat de regering Covid-19 op de A-lijst van de mondiaal gevaarlijkste ziekten had geplaatst, werden er draconische maatregelen doorgevoerd. De dwingende maatregelen uit de Wet Publieke Gezondheid werden ingeroepen en onze Grondrechten werden aan de kant geschoven met de zogenaamde Spoedwet.

 

Het parlement zette zichzelf buiten spel. De spoedwet wordt telkens verlengd en dat is zorgelijk. Omdat deze spoedwet een goede werking van onze democratie onmogelijk maakt.

 

Verplichte quarantaine voor gezonde mensen, avondklokken, mondkapjes en samenscholingsverboden werden door de minister van Volksgezondheid onterecht opgelegd. Het doel veranderde in het terugdringen van besmettingen, d.w.z. positieve tests. Maar niet elke positieve test betekent dat iemand Covid-19 heeft.

 

Zo veranderde de Nederlandse samenleving in een dystopie: een testsamenleving, een samenleving waarin het strafbaar werd om een arm om iemand heen te slaan. Een samenleving waarin je zonder QR-code werd buitengesloten met als gevolg een maatschappelijke tweedeling van jewelste.

 

Hiertegen ontstond groeiend maatschappelijk verzet, dat zich in heel Nederland (en daarbuiten) luid liet horen. En dat protest liet zich ook horen bij ons, hier in Papendrecht!

 

Laten we niet normaal maken, wat niet normaal is. En laten we snel terugkeren naar een genormaliseerde situatie. Laten we stoppen met de QR-Code. Laten we stoppen met de Testsamenleving. Ziekenhuisdirecteur Peter van der Meer pleitte eergisteren (14-2) voor het stoppen met het testen op corona in de samenleving. Hij zei het volgende: (…) het standaard iedereen met klachten testen is zinloos geworden.” (…)

 

Nu er versoepelingen zijn doorgevoerd is het zaak waakzaam te zijn en te blijven. Het is belangrijk voor ogen te houden dat vrijheid zich niet laat begrenzen door maatregelen die niet kloppen. De gezondheidskundige crisis die Covid-19 is dient met gezondheidskundige middelen bestreden te worden. Maar niet met het inperken van onze democratische rechten en vrijheden!

 

Laten we nu samen in een vredige fakkeltocht uiting geven aan onze zorgen en ook uiting geven aan ons rechtvaardigheidsgevoel en opkomen voor onze vrijheid!