· 

OP omarmt burgerinitiatief ‘Papendrecht kiest eigen burgemeester’

Nederland is een van de weinige democratieën waarin de burgemeester niet door de bevolking wordt gekozen. De wet staat dit niet toe. Het is zelfs zo, dat als de gemeenteraad toch een poging doet de bevolking te betrekken, de minister ingrijpt. Is het vreemd dat het vertrouwen in onze democratische praktijk tot een dramatisch en historisch dieptepunt is gedaald?

 

Maar: niemand verbiedt ons, inwoners van Papendrecht, om zelf (van onderop) initiatief te nemen. Democratie zoals het bedoeld is. Vanuit de bevolking zouden geschikte kandidaten genoemd kunnen worden voor de vacature in Papendrecht, die na de verkiezingen op 16 maart wordt opengesteld. Zo zetten we een stap op weg naar meer transparant bestuur, met de bevolking samen, in plaats van over onze hoofden heen.

 

Onafhankelijk Papendrecht omarmt het burgerinitiatief ‘Papendrecht kiest zijn eigen burgemeester’ daarom van harte!

Persbericht OP omarmt burgerinitiatief ‘Papendrecht kiest eigen burgemeester’
0090 Persbericht OP inzake burgerinitiat
Adobe Acrobat document 324.5 KB