· 

OP naar de leukste gemeente van Nederland!

Artikel verschenen op de website van de Klaroen

OP presenteert kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft in het afgelopen weekend de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma gepresenteerd.

 

OP kiest duidelijk voor vernieuwing en verjonging. “We hebben bewust gewerkt aan een divers samengestelde lijst van kandidaten uit alle leeftijdsgeneraties”, meldt lijsttrekker Ruud Lammers, die in de afgelopen jaren tevens fractievoorzitter was van de partij.

 

Kandidaten zijn ook uit andere culturen en landen afkomstig. “Het is een kleurrijke kandidatenlijst geworden met een uitgebalanceerde verdeling tussen mannen en vrouwen, alsook tussen junioren, medioren en senioren, met kandidaten met veel ervaring en kandidaten die aan het begin van hun politieke loopbaan staan.”

 

Na lijsttrekker Ruud Lammers staan voor het OP verder op de lijst: Karel Spitsbaard (docent op het Willem de Zwijger College), Martijn Hardam (1999) die graag meer voor jongeren in Papendrecht wil doen, Hendrika Hoekstra, Sonja de Boom, Daan den Dunnen, Susan Verschuren, Sabri Acharki, Alaa Haj Hussein (die nu eindexamen doet op het Willem de Zwijger College), Ilias Brands, Ruben van Zandbeek, Brenda van Duren, Angelique Vermeulen, Kristi Sigterman en Anny van Tuijl.

 

Onafhankelijk Papendrecht presenteert zichzelf als een partij die tijdens de afgelopen bestuursperiode constructief, kritisch en verbindend oppositie heeft gevoerd. “OP heeft zichzelf versterkt en verjongd en is klaar voor deelname aan het college, het dagelijks bestuur van de gemeente”, aldus OP in haar verkiezingsprogramma.

 

En: “Onafhankelijk Papendrecht wil de komende vier jaar vooruitgang boeken. Na een periode van relatieve stilstand, mede en deels vanwege corona, en door een bestuur dat voornamelijk op de winkel paste en vrij weinig realiseerde, wil OP vooruit.”

 

Er moet meer aandacht komen voor jongeren, de Lightrail moet er komen, de strijd voor schoon drinkwater wordt voortgezet en er moet gebouwd worden voor alle sociale lagen in de bevolking, inclusief Tiny Houses.

 

Voor wat betreft de gewenste nieuwbouw voor het voortgezet onderwijs zou OP het liefst een nieuw gebouw voor beide scholen willen realiseren in de Vriesenpolder, het gebied ten noorden van de A15 en ten zuiden van de N214.

OP Kandidatenlijst
Presentatie Kandidaten Onafhankelijk Pap
Adobe Acrobat document 1.2 MB
OP Verkiezingsprogramma
VK program OP 2022-2026.pdf
Adobe Acrobat document 1.8 MB

Gepubliceerd in de Klaroen, 2 februari 2022
Gepubliceerd in de Klaroen, 2 februari 2022