· 

Eindstand actie fietsenstalling in centrum Papendrecht: 2822 handtekeningen

Gepubliceerd in de Klaroen op 1 januari

 

PAPENDRECHT • De actie ‘Personeel moet op de fietsenstalling op de Meent blijven’ heeft 2822 handtekeningen opgeleverd. De actie werd opgezet door de fractie van Onafhankelijk Papendrecht, startte enkele dagen voor Kerst en liep tot Oudejaarsdag.

 

OP wilde zich niet neerleggen bij het democratisch proces dat in de gemeenteraad van Papendrecht plaatsgevonden had. Een motie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) om het personeel van Drechtwerk te behouden in de nu overdekte fietsenstalling van Papendrecht, kreeg begin december namelijk geen steun in de Papendrechtse raad.

 

Toch gaf de partij niet op. “Het zou toch ongelofelijk jammer zijn als videocamera’s menselijk contact zouden gaan vervangen? Wij hebben de afgelopen weken van heel veel mensen vernomen dat zij het jammer zouden vinden als het personeel van de fietsenstalling op de Meent zou moeten verdwijnen”, aldus fractievoorzitter Ruud Lammers van OP aan het begin van de actie. En over de afgewezen motie zegt hij: “Een vergissing is menselijk, ook gemeenteraden begaan wel eens een vergissing. Zo zie ik het tenminste.”

 

OP wil het onderwerp opnieuw inbrengen in de Papendrechtse gemeenteraad, in de hoop dat er nu wel voldoende steun is voor het behoud van het personeel van Drechtwerk in de fietsenstalling. De gemeente heeft het contract met Drechtwerk voor mensen in de onlangs verhuisde fietsenstalling opgezegd. Camera’s nemen vanaf 1 januari 2022 het toezicht op de fietsen over.

Impressies van een zeer geslaagde actie. Tobias zette de laatste handtekening. We hebben ontzettend veel lieve, opbeurende en hartverwarmende reacties gekregen uit alle lagen van de Papendrechtse samenleving. We gaan ons er nu voor inspannen, dat het personeel van Drechtwerk zo snel mogelijk kan terugkeren op de fietsenstalling om zijn toezichthoudende taken weer op te pakken. Weg met die videocamera's en leve het menselijk toezicht!

De totaaltelling van het aantal ingezamelde handtekeningen
000-totaaltelling handtekeningen.pdf
Adobe Acrobat document 1.1 MB

Hieronder een van de vele berichten die wij de afgelopen dagen mochten ontvangen.

Dag meneer Lammers,

 

Ook ik ben voor het behoud van het personeel van de fietsenstalling. De medewerkers doen namelijk nog meer dan alleen op je fiets en boodschappen passen. Ooit ben ik eens supergoed geholpen toen mijn sleutel in mijn slot af brak. Dat was tussen de middag. Ik was met een collega naar een workshop in het gemeentehuis geweest. Wat een ramp, want ik kon niet direct terug naar het SCD. De fietsenmaker vlak bij was gesloten en kon dus niet helpen. Fietsned kwam pas na een paar uur. Toen de medewerker van de stalling zag wat er aan de hand was, kwam hij met een tangetje en peuterde het stukje uit het slot! Mijn man bracht de reserve sleutel en ik kon weer op pad! Ik heb als dank een Kerstbrood gebracht.

Nog meer redenen om het personeel te houden.

 

Met vriendelijke groet,

Een inwoner van Papendrecht.

Artikel verschenen in AD Drechtsteden op dinsdag 04 januari 2022
Artikel verschenen in AD Drechtsteden op dinsdag 04 januari 2022