· 

Kiezersbedrog door het Papendrechts Algemeen Belang

Aan de voorzitter van de gemeenteraad

Bij deze maken wij u van onze teleurstelling deelgenoot dat wij uit nieuwsberichten in het Algemeen Dagblad[1] en via de site van RTV Papendrecht[2] hebben moeten vernemen dat de grootste partij in de gemeenteraad een vrijkomende zetel niet zal opvullen.

 

Blijkens een artikel op de site van Binnenlands Bestuur[3] stelt politicoloog André Krouwel van de Vrije Universiteit Amsterdam in het RTL Nieuws dat het 'kiezersbedrog is als je wel op de lijst gaat staan, maar niet in de raad gaat zitten'. Wij zijn het op dit punt met de heer Krouwel eens.

 

Zoals u bekend mag worden verondersteld daalt het vertrouwen in de politiek gestaag. Het niet opvullen van een zetel in de gemeenteraad door notabene de grootste partij draagt niet bij aan herstel van het zo broodnodige vertrouwen in de (plaatselijke) politiek.

 

Volgens raadslid André Stremler (PAB) maakt het allemaal niet zoveel uit. Alle belangrijke besluiten zouden al genomen zijn en het komt bij stemmingen zelden op één zetel aan, aldus het artikel in het Algemeen Dagblad en op de site van RTV Papendrecht. In voormeld artikel stelt de heer Stremler verder het volgende: “Als niemand toehapt, dan blijft de zetel leeg tot de verkiezingen. Omdat we zoveel zetels haalden bij de verkiezingen de vorige keer, krijgen mensen die daar nooit op gerekend hadden nu die vraag. Ik kan me voorstellen dat ze daar niet per se op zitten te wachten.’’

 

Het is deze bagatelliserende houding bij het PAB die ons zorgen baart. En het klopt ook niet; want iemand gaat pas op de lijst staan als hij er rekening mee houdt dat hij/zij ook daadwerkelijk gekozen wordt en lid van de gemeenteraad wordt.

 

Wij verzoeken u dan ook met klem er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de vrijkomende raadszetel van Bianca de Heer zo snel als mogelijk zal worden opgevuld. Laten we samen front vormen tegen kiezersbedrog.

 

[1] Algemeen Dagblad

[2] RTV Papendrecht

[3] Binnenlands Bestuur

De fractie van het PAB
De fractie van het PAB
Printbare versie brief
OP -brief inzake kiezersbedrog PAB t.a.v
Adobe Acrobat document 273.8 KB