· 

Papendrechter heeft oplossing voor giftig lood in drinkwater-probleem

Karel Thieme
Karel Thieme

Kraanwater met giftig lood, als gevolg van loden waterleidingen, het is in oude huizen en gebouwen een groot probleem. Vooral voor baby's en kinderen is lood schadelijk. Papendrechter Karel Thieme bewijst met een laboratoriumrapport van SGS in de hand dat het met een Aquapeak waterzuiveraar mogelijk is om giftig lood, thuis, voor meer dan 99% uit kraanwater te verwijderen en zodoende te voorkomen dat het lood in het menselijk lichaam terecht komt. Op zijn aanrecht staat een apart kraantje, waaruit hij het optimaal (na)gezuiverde leidingwater tapt.

 

Thieme: “Deze ultieme vorm van waterzuivering verwijdert ook restanten van medicijnen, PFOA/GenX, pesticiden, hormonen en virussen. Iedereen kan thuis genieten van heerlijk, zuiver water, ‘gewoon’ uit een (aparte) kraan. De kosten beperken zich tot enkele dubbeltjes per dag. Het zou ideaal zijn wanneer bijvoorbeeld drinkwaterbedrijven zoals Oasen dit collectief optioneel gaan aanbieden aan al hun klanten. Dit gaat niet om de g van geld maar om de G van Gezondheid." Meer informatie is hier te vinden.

Loodtest
SGS loodtest 11 november 2020.PDF
Adobe Acrobat document 74.1 KB

Het drinkwater in Papendrecht bevat minder dan 0,02 μg/l lood.

Kwaliteitsgegevens drinkwater Papendrecht
Kwaliteitgegevens De Steeg.pdf
Adobe Acrobat document 99.6 KB