· 

Hou de traditie van het sinterklaasfeest in ere

Vraag het op straat, aan de buren en de kinderen. Sinterklaas is gezelligheid, samenzijn, elkaar aandacht geven, zingen, pepernoten strooien, cadeautjes of surprises, gedichten en een prettige opwinding. Het sinterklaasfeest is een traditie die vrijwel alle Nederlanders vieren, van jongs af aan tot op hoge leeftijd! Zelfs als er geen kleine kinderen meer bij zijn, wordt het nog gevierd. Dan vaak met surprises. Ook geëmigreerde Nederlanders vieren het in andere landen nog.

Kortom, het is een van de grootste tradities in Nederland die diep in de harten van mensen zit met een gevoel van warmte, nostalgie en plezier. Een prachtig en positief spel wordt gespeeld, dat de ouders en grootouders nog altijd ontroert bij het zien van de emoties van spanning en plezier bij hun kinderen en kleinkinderen, en zij zich die gevoelens zelf ook onmiddellijk weer herinneren. Het is een periode van ongeveer drie weken per jaar waar de meeste mensen naar uitkijken.

Tijdens de commissie ABZ van maandag 14 september kwam D66, gesteund door de ChristenUnie, met het voorstel om in Papendrecht Zwarte Piet te vervangen door de Roetveeg Piet. De samenleving is veelkleurig geworden dus dan ook de pieten, zo was ongeveer de gedachte. Een meerderheid van de gemeenteraad voelde hier niet voor. Verschillende argumenten werden hiervoor naar voren gebracht. De raad is het erover eens dat het (ook) om een kinderfeest gaat. Het is gewoon een gezellig feest. Laten we dat zo houden.