· 

Hoeveel coronasteun krijgt de gemeente Papendrecht?

De Klaroen woensdag 09 september 2020
De Klaroen woensdag 09 september 2020

Het kabinet maakt 777 miljoen euro extra vrij voor gemeenten, provincies en waterschappen. Dat schrijft onder anderen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) afgelopen maandag aan de Tweede Kamer. Het geld dient als compensatie voor inkomsten die gemeenten mislopen door de coronacrisis – zoals toeristenbelasting, parkeergeld en inkomsten uit markten en evenementen – en voor hogere kosten die ze maken. Gemeenten vroegen al langere tijd om meer geld vanwege hun ook zonder corona veelal slechte financiële situatie. De extra miljoenen worden gebruikt om de voorzieningen op peil te houden, maar ook om het houden van de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar ‘coronaproof’ te maken. In mei zegde het kabinet ook al 566 miljoen euro toe aan lagere overheden, aldus een artikel in NRC Handelsblad.

Printbare versie
OP -Artikel 40 RvO-Vraag inzake Coronast
Adobe Acrobat document 262.5 KB