· 

Gezondheidsraad: meer onderzoek 5G nodig

De Gezondheidsraad heeft advies uitgebracht over mogelijke gezondheidseffecten van elektromagnetische velden met 5G-frequenties. De conclusie luidt dat er geen bewijs is dat blootstelling aan 5G onder de blootstellingslimieten de gezondheid kan schaden. Wel adviseert de raad meer onderzoek te doen.

 

Het Kennisplatform EMV heeft een duiding gepubliceerd bij het advies. Het Kennisplatform geeft aan dat de Gezondheidsraad maar een beperkte analyse heeft kunnen doen van de wetenschappelijke gegevens en daardoor niet heeft kunnen onderzoeken bij welke blootstellingsniveaus er gezondheidsschade kan optreden. In de komende weken komt het Kennisplatform EMV met een uitgebreidere duiding en een overzicht van vragen en antwoorden naar aanleiding van het advies.

Samenvatting-5G-en-gezondheid.pdf
Adobe Acrobat document 249.9 KB
Advies-5G-en-gezondheid.pdf
Adobe Acrobat document 704.5 KB

Achtergronddocument-advies-5G-en-gezondh
Adobe Acrobat document 1.6 MB
20200902-eerste_indruk_GR-advies-5G.pdf
Adobe Acrobat document 163.8 KB

Achtergrondinformatie en onderzoek door de fractie van Onafhankelijk Papendrecht leest u hier.