· 

College van B&W laat Papendrechtse kermisfamilie in de kou staan

Het College van B&W - gesteund door de coalitiefracties van PAB, CDA, ChristenUnie en SGP - heeft deze week, op vragen van de fractie van Onafhankelijk Papendrecht, laten weten de Papendrechtse kermisfamilie in de kou te laten staan. Het College is niet bereid de gevraagde negen duizend euro voor te schieten zodat de familie weer van start kon gaan. Ook een opstartkapitaal ter beschikking te stellen in de vorm van een subsidie of gift ten behoeve van de ondernemersfamilie werd afgewezen. Lees de brief hieronder als u het fijne ervan wilt weten. "Een gemiste kans! Papendrecht had zich van haar solidaire kant kunnen laten zien maar heeft, als puntje bij paaltje komt, uiteindelijk geen eurocent over om deze kermisfamilie een hart onder de riem te steken", aldus Ruud Lammers, fractievoorzitter van Onafhankelijk Papendrecht.

E04. 20200903 Beantwoording brief fracti
Adobe Acrobat document 292.3 KB

De fractie van Onafhankelijk Papendrecht verzoekt het college zo snel als mogelijk doch uiterlijk voor 15 augustus 2020 een bedrag van € 9.000 ter beschikking te stellen, als subsidie of als gift, zodat de familie de kermisactiviteiten kan gaan opstarten. De familie is een Papendrechtse kermisfamilie. Mede daarom vinden wij het van groot belang deze Papendrechtse familie, die een bijzonder ambacht beoefent en een significante volkstraditie in stand houdt, te ondersteunen. De gemeente heeft er de financiële middelen voor, vandaar dat wij het verzoek van de familie aan de gemeente gerechtvaardigd vinden. Deze familie is door de (Rijks-)overheid gedupeerd omdat in maart niet mocht worden opgestart i.v.m. Corona. Het ligt daarom op de weg van de overheid de familie nu ruimhartig te compenseren.

 

Printbare versie brief
OP -brief inzake fourneren opstartkapita
Adobe Acrobat document 245.2 KB