· 

Vragen over follow-up motie Regenton

Bij de Algemene beschouwingen van 18 juli 2019 werd de motie ‘stimuleringsregeling subsidie Regenton in het kader van actie Steenbreek’ – op initiatief van GroenLinks en Onafhankelijk Papendrecht – door de gemeenteraad aangenomen. Tijdens de beraadslagingen begrensde de PAB-fractie het budget op € 5000. Nadat de motie werd aangenomen was er een budget beschikbaar voor de uitvoering van de zogenaamde ‘Regentonactie’ in het kader van operatie Steenbreek.

 

Tijdens de recente Algemene beschouwingen, die op 9 juli 2020 werden gehouden, deelde het College mede dat er plusminus 75 Regentonnen waren verkocht. Dat betekent dat er een bedrag mee is gemoed van 75 x € 30 euro = € 2250. Dit bedrag is ingezet voor de uitvoering van de actie in het kader van operatie Steenbreek. Het verzoek van de gemeenteraad aan het College luidde:

-      Een regentonactie in gang te zetten, met dien verstande dat de gemeente de aankoop van een regenton voor inwoners stimuleert door middel van een kortingsactie via lokale ondernemers met een maximum eenmalige bijdrage van de gemeente van 5.000 euro.

 

Hieruit volgt dat er nog voldoende budget (namelijk € 2750) beschikbaar is voor een volgende Regentonactie in het kader van operatie Steenbreek. Onze (politieke) vraag is derhalve kort en goed: wanneer gaat deze plaatsvinden?

Brief printbare versie
OP -brief inzake follow-up motie Regento
Adobe Acrobat document 291.0 KB
Motie Regenton
M08 - 20100718 AANGEPAST GrL OP Motie st
Adobe Acrobat document 464.0 KB

Regentonactie Papendrecht 2020

Dankzij het mooie voorjaarsweer is het tuinseizoen dit jaar vroeg van start gegaan. Wellicht heeft u de afgelopen periode ook al extra aandacht besteed aan uw tuin en bent u enthousiast bezig met vergroening? Al uw mooie nieuwe planten hebben natuurlijk wel water nodig om goed aan te slaan, maar met de huidige droogte moeten we ook zuinig omgaan met oppervlakte- en drinkwater. Hoe mooi is het dan om het regenwater op te vangen zodat u dat kunt gebruiken voor uw planten.

 

De gemeente wil haar inwoners niet alleen stimuleren om hun tuinen meer te vergroenen (voor tips: Samen voor meer groen in de buurt!) maar ook om bewust om te gaan met water, onder andere door opvang van kostbaar regenwater. Gezien de langdurige perioden van droogte die steeds vaker gaan voorkomen, is dit niet onbelangrijk. De gemeente heeft daarom besloten een bijdrage te leveren en inwoners van Papendrecht komen in aanmerking voor een korting van € 30,00 op de aanschaf van een duurzame regenton van 225 liter. Door het regenwater hierin op te vangen, kan het prima gebruikt worden voor allerlei klusjes zowel binnen- als buitenshuis. De gemeente doet dit uiteraard graag in samenwerking met lokale 'groene' ondernemers. De eerste bloemist heeft al een prachtige complete ton van gerecycled plastic voor u geselecteerd.

 

Voorwaarden

Bent u inwoner van Papendrecht en geïnteresseerd in een regenton, dan kunt u een mail sturen naar regentonactie@papendrecht.nl. U ontvangt vervolgens een code waarmee u in de winkel van Flowers and More € 30,00 korting ontvangt op de aanschaf van de geselecteerde regenton van € 115,00. De codes zullen gefaseerd worden toegekend om drukte in de winkel te voorkomen. Als het maximum aantal regentonnen wordt overschreden, krijgt de actie wellicht een vervolg. Wij hopen dan ook dat meer Papendrechtse ondernemers zich hiervoor willen aanmelden.