· 

Voorstellen ter bezuiniging op het sociale domein - deel 2

Het bestuur heeft meer tijd nodig om met voorstellen te komen. De facto betekent dit dat het amendement van OP in de praktijk wordt gebracht. Lees ons amendement hieronder.

20191030_MLU_ 2379592_ RIB vervolgproces
Adobe Acrobat document 1.2 MB

Papendrecht, 1 oktober 2019

 

De voorstellen ter bezuiniging op het sociale domein zijn niet acceptabel. Indertijd hebben de gemeenten niet goed met het Rijk onderhandeld door de decentralisaties met ingang van 2015 te gaan doen (de gemeenten konden het immers beter) onder gelijktijdige bezuiniging van ruim vier miljard euro. Een reparatie hiervan met een paar honderd miljoen veranderde hier niet veel aan.

 

Nu liggen er in de Drechtsteden voorstellen van een conservatief en visieloos bestuur (CDA, VVD, SGP) op tafel om de bezuinigingen hoofdzakelijk ten laste te brengen van de sociaal zwaksten in de samenleving. Door deze bezuinigingen toe te staan zijn we in één klap weer terug bij af wat betreft het voorkomen van duurdere zorg. In onze ogen niet acceptabel en onverkoopbaar naar de kiezer. En bovendien: omdat de gemeenten indertijd hebben zitten blunderen bij de onderhandelingen gaan zij nu de zwaksten hiervoor laten opdraaien? Dát is allerminst fraai.

Amendement
De taakstelling wordt op een later moment genuanceerder ingevuld.
Amendement OP Drechtraad 01-10-2019.pdf
Adobe Acrobat document 545.4 KB
verworpen bezuinigingsvoorstellen
DR voorstel uitvoering amendement taaks
Adobe Acrobat document 246.3 KB

Lees meer over de achtergronden via onderstaande link:

Decentralisaties sociale domein pakken voor gemeenten rampzalig uit.

Regionale visie op het sociaal domein
Aangepaste versie Regionale visie sociaa
Adobe Acrobat document 960.7 KB