· 

Vernoem straat of plein in Papendrecht naar Pim Fortuyn

Aan het College van B&W van de gemeente Papendrecht

T.a.v. de heer Aart-Jan Moerkerke, voorzitter,

Markt 22

3351 PB Papendrecht

 

 

Papendrecht, 8 mei 2019

Onderwerp: Vernoemen straat of plein in Papendrecht naar Pim Fortuyn

 

 

Geachte heer Moerkerke,

 

Onafhankelijk Papendrecht vraagt vandaag aan het gemeentebestuur om in onze gemeente een straat (of een plein) te vernoemen naar Pim Fortuyn. Eergisteren was het exact zeventien jaar geleden dat de veelbesproken politicus werd vermoord. Onafhankelijk Papendrecht vraagt het gemeentebestuur de naam van Fortuyn in de toekomst te gebruiken in de openbare ruimte, zoals een straat, plein, brug of plantsoen.

 

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum vermoord. Het is belangrijk dat deze gebeurtenis blijvend wordt herdacht. Fortuyn bracht de politiek dichter bij de mensen thuis. Daarom willen we dat er een Papendrechts eerbetoon aan hem komt. Pim Fortuyn stond en staat nog steeds symbool voor de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van spreken. Dat is een heel groot goed dat we allemaal moeten koesteren. Fortuyns erfenis herinnert ons aan het belang van het vrije woord in onze samenleving. 

 

Met vriendelijke groet,

 

Ruud Lammers.