· 

OP stelt vragen over stadsbuslijn 4

Artikel in Papendrechts Nieuwsblad 3 april 2019
Artikel in Papendrechts Nieuwsblad 3 april 2019
Vragen aan het College
OP -brief inzake stadsbuzz lijn 4.pdf
Adobe Acrobat document 231.4 KB
Antwoord van het College
E03. 20190425 RIB beantwoording Qbuzz li
Adobe Acrobat document 409.8 KB

Aan het College van B&W van de gemeente Papendrecht

 

 

Papendrecht

vrijdag 29 maart 2019

Onderwerp

‘Stadsbuzz’ lijn 4 (waarom niet gewoon stadsbus?)

 

Namens inwoners die ons hebben benaderd stellen wij u de volgende vragen.

Voor het geval niet duidelijk is wat de status van deze vragen is delen wij mede dat het zogenaamde Artikel 40 Reglement van Orde vragen zijn.

 

De vragen hebben betrekking op de (nieuwe) dienstregeling van Qbuzz Regionet in de Drechtsteden, in werking getreden in december 2018. Er bestaat op dit moment (van maandag tot en met zaterdag) een rechtstreekse verbinding met het Centrum van Dordrecht. Wat stadsbus lijn 4 Amstelwijck Wilgendonk en vice versa betreft zelfs ieder half uur, met splinternieuwe elektrische stadsbussen.

 

De vraag is waarom stadsbus lijn 4 niet na 19.00 uur rijdt en niet op zon- en feestdagen?

De woonwijken De Kooy, Middenpolder, Buitenwaard, Centrum De Meent, Westpolder, Molenvliet en Wilgendonk worden dan niet (meer) aangedaan. Hoe moeten inwoners die met het openbaar vervoer reizen na deze tijd op hun bestemming komen?

 

Niet iedereen jong of oud heeft een auto. En niet iedere ouder kan of mag gebruik maken van de Drechthopper. Volgens de provincie Zuid-Holland zou de gemeente Papendrecht instemming hebben verleend aan deze (nieuwe) dienstregeling. Is hier nog wat aan te veranderen?

 

Met andere woorden: is het mogelijk dat de gemeente weer in overleg treedt met de provincie teneinde de dienstregeling uit te breiden zoals hiervoor beschreven, dus ook na 19:00 uur en op zon- en feestdagen? Wij danken u voor de beantwoording.

Artikel in de  Klaroen 3 april 2019
Artikel in de Klaroen 3 april 2019