· 

OSF behaalt zetel in de Eerste Kamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSF wederom in Eerste Kamer

Het is lang onzeker geweest, maar het is nu zo goed als zeker dat de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) toch weer een zetel in de Eerste Kamer heeft weten te behalen. Er moest een restzetel aan te pas komen, maar de onafhankelijke politiek is wederom vertegenwoordigd. Dat is niet nieuw, het platform van onafhankelijke politiek zit al sinds 1999 in de Senaat, steeds met 1 zetel.

 

Gerben Gerbrandy wordt Senator

De OSF Ledenraad heeft op 23 maart jl. de volgorde van de lijst vastgesteld. Daarbij is Gerben Gerbrandy tot lijsttrekker benoemd.

Gerben Gerbrandy is geboren in 1952 en woont momenteel in Gauw (Friesland). Na zijn HBO opleiding docent biologie, scheikunde en natuurkunde is hij aan de slag gegaan als leraar. In april 1998 werd hij wethouder in de gemeente Wymbritseradiel. Hij bleef in functie tot december 2010. Van januari 2011 tot en met januari 2013 was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor de FNP in Súdwest-Fryslân. Vanaf januari 2013 tot voor kort was hij burgemeester van Achtkarspelen. Momenteel geniet de heer Gerbrandy van zijn pensioen, hoewel hij binnenkort als Senator voor de OSF wederom actief zal worden

 

OSF

De OSF is opgericht op 22 maart 1999 en is sindsdien vertegenwoordigd in de Eerste Kamer. Momenteel heeft de OSF één zetel in de Senaat. Het platform van onafhankelijke partijen bestaat uit:

 • Fryske Nasjonale Partij
 • Provinciaal Belang Friesland
 • Groninger Belang
 • Sterk Lokaal (Drenthe)
 • Lokale Partijen Gelderland
 • Ouderen Partij Noord-Holland
 • Lokale Partijen Zuid-Holland
 • U26 gemeenten (Utrecht)
 • Partij voor Zeeland
 • Lokaal Brabant
 • Lokaal-Limburg