· 

OP wil rookvrije zones bij gebouwen van gemeente Papendrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht wil rookvrije zones instellen bij alle gebouwen van de gemeente Papendrecht.

 

Het is de partij een doorn in het oog dat er bijvoorbeeld gerookt mag worden bij de ingang van het Sportcentrum langs de Burgemeester Keijzerweg.

 

OP vindt dat de gemeente Papendrecht rookvrije zones moet propageren. "Zeker bij het Sportcentrum, dat eigendom is van de gemeente en bovendien een voorziening is die beoogt juist aan de gezondheid van de gebruikers bij te dragen", zo redeneert de partij.

OP heeft een motie opgesteld om rookvrije zones bij gemeentelijke gebouwen af te dwingen, dus niet alleen bij het Sportcentrum, maar bij alle gebouwen die van de gemeente Papendrecht zijn. Komende donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt de motie ingediend en kunnen de overige partijen in de Papendrechtse raad daarop reageren.

"De gemeente Papendrecht zou een voorbeeldrol kunnen vervullen bij het verder terugdringen van het roken in de openbare ruimte door rookvrije zones in te stellen", aldus OP.

 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl

Artikel verschenen op de website van de Klaroen

Reactie Sportcentrum d.d. 27 maart 2019

 

 

Geachte heer Lammers,

 

Het klopt dat sportbedrijf Papendrecht rook vrije zones heeft ingesteld.

Het rookvrije beleid is een item dat landelijk steeds meer gehanteerd wordt.

 

Steeds meer kregen wij opmerkingen vanuit het publiek dat het niet meer te verantwoorden is om als centrum dat gezondheid uitstraalt bezoekers met name kinderen voor de zwemles door een rook haag naar binnen moesten. Kleine kinderen op blote voetjes rondom het buitenbad uit moesten kijken voor brandende sigaretten.

 

Sportcentrum Papendrecht heeft gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel staan.

 

Vandaag zijn de rookvrije borden geplaatst.

 

Om toch tegemoet te komen aan de rokers, is daarvoor gelegenheid aan het einde van de hellingbaan van de entree. Na het nemen van twee treden, enigszins vrij van het publiek dat naar binnen gaat. Rekening houdend met het Apollo hotel en basic fit en de bezoekers die niet te ver hoeven te lopen.

 

Betreft het buitenbad zal er aan het einde van het grasveld een duidelijke afscheiding geplaatst waardoor duidelijk wordt waar wel en niet gerookt kan worden. Ik hoop zo uw vraag te hebben beantwoord.

 

Met vriendelijke groet,

 

Sportbedrijf Papendrecht.

Opinie & Debat (NRC Handelsblad)
nrc-handelsblad-20190330-4135014.pdf
Adobe Acrobat document 554.8 KB

Jaarlijks 20.000 doden door roken.