· 

1 miljoen extra om 50-plusser aan het werk te helpen

De fractie van Onafhankelijk Papendrecht gaf in juli 2018 steun aan de motie ‘Kans op een Baan’. Deze motie werd aangenomen door de Drechtraad.

 

Doel van de motie was om meer 50-plussers duurzaam aan de slag te helpen op de arbeidsmarkt. Uit alles blijkt namelijk dat 50-plussers, zelfs gedurende deze economisch piek met een historisch lage werkloosheid, onvoldoende aan het werk komen op de arbeidsmarkt.

 

De Drechtraad heeft gisteren ingestemd met een forse investering in de doelgroep van 50-plus.

 

Tevens werd gisteravond duidelijk dat er nog 1 miljoen wordt geïnvesteerd in (betere) handhaving. In totaal komt dit dus uit op 2 miljoen extra, aldus het Drechtstedenbestuur tijdens de Drechtraad van 05 februari 2019.

Geactualiseerde begroting 2019 vs 16 nov
Adobe Acrobat document 1.8 MB
Aangenomen motie 3 juli 2018 kans op een
Adobe Acrobat document 781.4 KB

Ook is tijdens de Drechtraad gesproken over de zogenaamde SIB, dat staat voor Social Impact Bond. De Social Impact Bond is een nieuw financieringsmodel dat op effecten stuurt en innovatie stimuleert. SIB is een privaatpublieke financieringsvorm om maatschappelijke problemen vanuit een resultaatgericht perspectief op te lossen. In de SIB staan het sturen en afrekenen op resultaten en uitkomsten centraal. Mogelijk kan dit model bijdragen aan het inzichtelijk maken van (maatschappelijk) resultaat en het stimuleren van innovatie.

t17618-mpc-social-impact-bond_nl.pdf
Adobe Acrobat document 3.1 MB