Bij het afscheid van griffier Funs Bergmans

Voormalig griffier van de Papendrechtse Gemeenteraad: de heer mr. Funs Bergmans
Voormalig griffier van de Papendrechtse Gemeenteraad: de heer mr. Funs Bergmans

De heer LAMMERS namens Onafhankelijk Papendrecht:

 

"Leden van de raad, Funs, wat heb ik ongelofelijk veel van jou geleerd in de afgelopen 8 jaar. In 2009 heb ik je voor het eerst ontmoet. Ik kwam in de hal van het gemeentehuis en zei 'we willen misschien meedoen met de verkiezingen, mag ik met de griffier spreken?' En daar was hij, Funs Bergmans, we maakten kennis met elkaar en vanaf dat moment zat het goed. We hebben heel veel leuke momenten met elkaar gehad en heel veel met elkaar gespard. Als ik een amendement of motie ging opstellen, wist Funs hem altijd nog even beter te maken. Dat heb ik enorm gewaardeerd. En ook de inzet van Funs voor het raadswerk en de positie van de gemeenteraad, dat was ook echt geweldig. Hij zette zich enorm in voor de Rekenkamercommissie en zei altijd 'een sterke raad, een sterk college, die twee moeten elkaar scherp houden'. Dat heb ik altijd onthouden van de lessen van Funs. Soms moet je als oppositie wat scherper zijn richting de coalitiepartijen, maar dat doe je allemaal met elkaar om de lokale democratie levend te houden. En dat heeft Funs enorm goed ondersteund in Papendrecht. Hij is vanaf 2006 griffier geweest en eigenlijk heeft Funs met Nelly de griffie gemaakt tot wat het nu is. En wij mogen zeggen dat we over een heel goede griffie beschikken. We doen het in Papendrecht erg goed. Dat betekent dat wij als raadsleden goed worden ondersteund en dat is van fundamenteel belang voor het goed functioneren van onze democratie. Funs, ongelofelijk bedankt voor je enorme inzet voor de raadsleden en het college, de gemeente secretaris en (voormalig) burgemeester. Het was een mooie, leerzame en fijne periode en ik hoop dat je in je nieuwe werkkring ongelofelijk veel kan gaan betekenen voor het Westland en dat je af en toe nog even terugdenkt aan de tijd in Papendrecht en ik hoop dat wij persoonlijk goed contact zullen houden. Dank je wel voor alles wat je hebt betekent voor ons en voor Papendrecht in zijn geheel."

 

 

Uit de notulen van de Gemeenteraad van 14 september 2017