Sint in Papendrecht gearriveerd

Sinterklaas komt aan in Papendrecht, 15 november 2014
Sinterklaas komt aan in Papendrecht, 15 november 2014

 

Op zaterdag 15 november arriveerde Sint met zijn Pieten weer in Papendrecht. De burgemeester, de heer de Bruin, verwelkomde de Sint namens alle Papendrechters.

 

Onafhankelijk Papendrecht hecht zeer aan de traditie van Sinterklaas. Het is een volksfeest pur sang.

Onafhankelijk Papendrecht vindt dan ook dat Papendrecht zolang mogelijk onafhankelijk moet blijven, want zolang Papendrecht onafhankelijk blijft komt de goede Sint elk jaar weer aan in ons haventje aan de Merwede!

 

De discussie over Zwarte Piet wordt volop in het hele land gevoerd. Moet Zwarte Piet nou zwart blijven of mogen ze in de toekomst ook een kleurtje krijgen? Misschien is de voor de hand liggende oplossing wel het toelaten van veelkleurige Pieten als helpers van de Sint.

Dat past ook in het beeld van de multiculturele samenleving.


Om hier van racisme te spreken gaat wellicht toch iets te ver. Het gezegde 'Zwarte Piet = Zwart Verdriet' raakt mogelijk nog het meest aan de reëel bestaande bezwaren die vanwege een groeiend aantal burgers als kwetsend worden ervaren.

 

Maar een volksfeest als Sinterklaas dienen wij niet te politiseren. Voor je het weet staat GroenLinks, politiek correct als altijd, tegen Zwarte Piet te demonstreren en gaat de PVV de straat op met de leuze 'Wij zijn voor Zwarte Piet!".

 

Laten we het gezellig houden met elkaar. Het volksfeest dat in eerste instantie een kinderfeest is, moet dat vooral ook blijven.

 

Net zoals Papendrecht Onafhankelijk dient te blijven, dient het sinterklaasfeest een volksfeest te blijven. Een kinderfeest bij uitstek. Een belangrijk Nederlands cultuurgoed.

Laten we dit met elkaar respecteren.