OP slaat terug

Lijsttrekker OP, Ruud Lammers
Lijsttrekker OP, Ruud Lammers

N.a.v. het Lijsttrekkersdebat Gemeenteraadsverkiezingen Papendrecht:

"Wat hebben de gevestigde partijen er nou helemaal van gebakken?"

 

Het is weer zover: in hun angst voor een nieuwe partij (Onafhankelijk Papendrecht) slaan de gevestigde partijen handenwringend de handen ineen.

Onafhankelijk Papendrecht (OP) wordt verweten niets nieuws aan het politieke toneel toe te voegen.

Dat is echter aantoonbaar niet waar; kijk maar op de website van Onafhankelijk Papendrecht. Alle onderwerpen waarover OP zich de afgelopen jaren druk gemaakt heeft, en de huidige coalitie voortdurend heeft bestookt, staan daar uitgebreid te lezen.

En nu, tegen de verkiezingen van 19 maart, gaan de gevestigde partijen, met de landelijke partijen in de coalitie voorop, plotsklaps vertellen wat zij allemaal willen gaan veranderen en verbeteren.

Onafhankelijk Papendrecht vraagt zich dan wel af, waar zij de afgelopen vier jaren waren. En waarom zijn al die punten, die zij nu zo belangrijk zeggen te vinden, dan niet al lang en breed gerealiseerd?

Een stokoude ex-wethouder van de ChristenUnie probeerde met veel minachting het speerpunt van Onafhankelijk Papendrecht belachelijk te maken, door te suggereren dat OP zo ongeveer van Papendrecht een vrijstaat wilde maken, met een eigen douane achter slagbomen, of zo.

Niets is echter minder waar! Zoals de PVV zich op landelijk niveau hard maakt om niet door Europa opgeslokt te worden, zo wil OP koste wat het kost voorkomen dat Papendrecht wordt geannexeerd door Dordrecht. Want OP wil géén Drechtstad, waarin Dordrecht de dienst uitmaakt.

  • OP wil niet nóg meer bevoegdheden naar de andere kant van de rivier weggeven. Genoeg is genoeg!
  • OP wil dicht, en zelfs dichter nog, bij de eigen inwoners van Papendrecht blijven.
  • OP wil bv. een Huis van de Democratie, d.w.z. een eigen fractiekamer in het Gemeenthuis, om niet in cafés met de inwoners over hun problemen te hoeven praten, zoals werd gesuggereerd door D'66.
  • OP wil schonere lucht, door bv. Nedstaal en andere vervuilers veel en veel scherper te controleren, om zo te voorkomen dat onze inwoners longziekten of erger oplopen door de asbesthoudende uitstoot, waarvoor vergunning dreigt te worden verleend.

Onafhankelijk Papendrecht wil duidelijk maken, dat vanzelfsprekend alle partijen het eens zijn over betere zorg, beter onderwijs, betere huisvesting, en betere werkgelegenheid, enz. Het zou politieke zelfmoord zijn om het anders te beweren. Maar het zijn dooddoeners als je als partij, en zeker als je in de coalitie zit en de touwtjes al vier jaar of langer in handen hebt, daar niet ook daadwerkelijk verbetering in weet aan te brengen.

Onafhankelijk Papendrecht wil daarom de broodnodige democratische waakhondfunctie vervullen, om te voorkomen dat er weinig of niets overblijft van alle plannetjes die door de gevestigde orde rond verkiezingstijd de lucht in worden geslingerd. Ruud Lammers en Onafhankelijk Papendrecht stellen daarom keihard de terechte vraag aan de gevestigde partijen: “Wat hebben jullie er nu eigenlijk de afgelopen 4 jaar van gebakken?”

OP vraagt de kiezers via het stembiljet om hun mandaat, om namens hen de andere partijen de komende vier jaar aan hun woord te kunnen houden, zodat zoveel mogelijk van de prachtige verkiezingsbeloften van de komende coalitiepartners, onder permanente en krachtige druk van Onafhankelijk Papendrecht, ook écht zullen worden waargemaakt. In de rol van luis in de pels van de gezapige gevestigde orde, die de kandidaten van OP op het lijf geschreven is!

 

DAAROM EEN REFERENDUM OVER DRECHTSTAD?

Jazeker, de verkiezingen van 19 maart zijn niets minder dan een referendum over het voortbestaan van Papendrecht als zelfstandige gemeente. Daarop zet OP in; om te voorkomen dat dit de laatste verkiezingen voor ons als vrije Papendrechters gaan worden. Onafhankelijk Papendrecht roept alle Papendrechters op om zich daartegen te verzetten:

• Tégen Drechtstad en tégen het uit handen geven van bevoegdheden.

• Tégen beknotting van de eigen, lokale democratie.

• Tégen slechte luchtkwaliteit en stinkende, overlastgevende fabrieken.

• Tégen de steeds meer uitdijende bureaucratie.

• Tégen prestigeprojecten in andere gemeenten, met Papendrechts belastinggeld.

 

Samenwerken? Jazeker, waar mogelijk én nuttig voor Papendrecht. Onze gemeente uitleveren aan Drechtstad? Néé, nooit. En als we niet juist nú de kans grijpen om in actie te komen via het stembiljet, dan worden we vanzelf opgeslokt door Dordrecht en andere Drechtsteden, want zij zien zichzelf nu al als de gedoodverfde voorbode van één grote Drechtstad.

De coalitiepartijen, inclusief het lokale PAB, hebben hier de afgelopen 4 jaar uit volle overtuiging volledig aan meegewerkt; domweg telkens weer getekend bij het kruisje! Het is zaak ze nu te stoppen, nu het nog kan. Wij kunnen het als OP niet alleen, daarom roepen we de steun van alle kiezers van Papendrecht in. Want eenmaal weggegeven bevoegdheden en verworvenheden zien we nooit meer terug.

 

Papendrecht moet onafhankelijk blijven - stem daarom op Onafhankelijk Papendrecht!