Lijsttrekkersdebat zonder enige diepgang

Lijsttrekkers
Lijsttrekkers
Artikel in AD De Dordtenaar
Artikel in AD De Dordtenaar

Onafhankelijk Papendrecht legt lafheid en onderlinge haat en nijd bloot, maar staat als enige partij voor het principe dat Papendrecht niet door Dordrecht mag worden opgeslokt! De andere partijen zal het worst wezen. Dat het in de politiek niet altijd over de inhoud gaat, bleek maar weer eens op het Lijsttrekkersdebat dat op dinsdag 25 februari jongstleden in de SG De Lage Waard werd gehouden.

 

De PvdA vond de nieuwkomer in het lokale politieke landschap "overbodig" maar durfde geen kleur te bekennen. Dat de PvdA het liefst rechtstreeks de Dechtraad wil kiezen in 2018 en daarmee voorstander is van het opheffen van Papendrecht als zelfstandige gemeente, dát liet Ernst Schotting van de PvdA ( de Partij van de Anticlimax ) voor het gemak maar even buiten beschouwing. Dat gold en geldt ook andere partijen die in de Drechtsteden - buiten verkiezingstijd in de achterkamertjes - hard meewerken aan voorbereidingen ( één ambtelijk apparaat ) tot het opheffen van de gemeente Papendrecht. Onafhankelijk Papendrecht is in stelling gebracht om de opheffing van de gemeente Papendrecht te voorkomen. Papendrecht heeft niet voor niets een meer dan 200 jarige geschiedenis van onafhankelijkheid. "We gaan niet alles wat in de afgelopen 200 jaar in Papendrecht is opgebouwd door het afvoerputje spoelen", aldus Lammers.

 

De mensen worden bedonderd. Er wordt door alle politieke partijen, Onafhankelijk Papendrecht uitgezonderd, niet openlijk voor uitgekomen dat het wel degelijk de bedoeling is om Papendrecht op te heffen, om zo in 2018 op regio niveau de Drechtraad te laten kiezen als de nieuwe gemeenteraad van Drechtstad. Gisteren hulden alle partijen --- PAB / VVD / CDA / D66 / ChristenUnie / SGP / PvdA / GroenLinks --- behalve Onafhankelijk Papendrecht, zich hierover in een opmerkelijk, ongemakkelijk maar verhullend stilzwijgen. Logisch dat het publiek er geen touw aan kon vastknopen. Waar staan de partijen dan voor als ze -- zoals het er de schijn van had -- allemaal hetzelfde willen en dus op elkaar lijken? Niets is minder waar; er zijn juist grote verschillen!

 

Onafhankelijk Papendrecht, als voortzetting van de Lijst Lammers, staat voor belangrijke principes, waarvan de " waakhond-functie " ten opzichte van de komst van Drechtstad er één is. En dat blijft zo. Onafhankelijk Papendrecht zal strijden tegen het opslokken van Papendrecht door Dordrecht en de andere Drechtsteden. De meeste mensen willen niet dat Nederland steeds meer bevoegdheden aan Europa overdraagt, zoals de PVV landelijk met kracht bepleit. Hetzelfde geldt vice-versa voor de regio Drechtsteden, dat lijkt op een "Europa in het klein". OP komt op voor Papendrecht en is tegen overdracht in delegatie van belangrijke bevoegdheden, zoals het economische beleid, het sociale beleid en het zorg beleid (bijv. WMO) aan de Drechtsteden of Dordrecht, want in dat geval komt de gemeenteraad als gekozen volksvertegenwoordiging buitenspel te staan. En dat is een onverkwikkelijke zaak, waartegen Onafhankelijk Papendrecht zich zal (blijven) verzetten.

 

Ruud Lammers

Lijsttrekker Onafhankelijk Papendrecht