Lammers naar OM om Nedstaal

De fractie Lijst Lammers heeft vandaag een officieel verzoek per brief aan de Officier van Justitie bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie gericht tot het (doen) instellen en verrichten van een grondig en diepgaand intern onderzoek bij Nedstaal te Alblasserdam. Een onderzoek van binnenuit om de waarheid boven tafel te krijgen. Een onderzoek naar de relatie met de lokale overheden (en de bestuurders van gemeenten), naar de rol van de Provincie alsmede naar de rol van verschillende instanties zoals de milieudienst (OZHZ) en de energieleverancier.

 

Nedstaal kent een verleden vol calamiteiten. Er gaat veel te veel én te vaak mis, hetgeen betekent dat er geen proeven met asbesthoudend materiaal (schroot) mogen worden toegestaan. Simpelweg omdat de kans dat het mis gaat veel te groot is. Al enkele jaren worden meerdere woonwijken in de directe omgeving overdag maar vooral ‘s nachts geteisterd door rook, stank, stof en geluidsoverlast.