Kritische vragen over fijn stof Nedstaal

Papendrecht.net 20-06-2013

 

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Naar aanleiding van gegevens over de uitstoot van gevaarlijke stoffen door Tata-staal en Nedstaal, gaat de Fractie Lammers wederom een aantal kritische vragen stellen aan het college van B & W van de Gemeente Papendrecht.

 

De uitstoot van fijnstof door Nedstaal blijkt, uit gegevens van Lammers, gevaarlijk tot zeer gevaarlijk groter, dan bij het Hoogoverbedrijf Tata. Wat eveneens volgens Lammers geldt, voor de uitstoot van zink en kwik.

 

Ruud Lammers stelt vanwege deze door hem aan het College van B & W overlegde gegevens in een tiental vragen de veiligheid van de bewoners van de Drechtsteden aan de orde, en vraagt zich af wat het College voor maatregelen gaat nemen.

 

Uit eerder genoemd onderzoek blijkt dat Nedstaal ruim twee keer zo veel fijn stof uitstoot per geproduceerde ton staal als haar grote branchegenoot Tata Steel in IJmuiden. Zie hieronder voor de gegevens.

 

Bron van deze uitstoot gegevens: Ruud Lammers en Willem Schulpen.