Algemene beschouwingen

We begonnen de Algemene beschouwingen met een beeld van de van origine Papendrechtse kunstenaar Carel Visser.

 

Carel Visser (1928-2015) heeft een belangrijke rol gespeeld in de beeldende kunsten. Hier links ziet u een afbeelding van zijn kunstwerk Dubbelvorm nr. 4.

 

Carel Visser was altijd geïnteresseerd in abstractie. Zijn eerste beelden maakte hij van ruw hout en dieren boeiden hem meer dan de mens. Hij laste de beelden, gemaakt van ijzeren pijpen en plaatijzer, in elkaar. De lastechniek had Visser zich eigengemaakt in de werkplaats van het aannemersbedrijf van zijn vader. Later werkte hij puur abstract en weer later constructivistisch, hij assembleerde een grote verscheidenheid aan materiaal.

 

Een uitspraak van de kunstenaar: “Je kunt in je leven op een gegeven moment kiezen voor het voortbouwen op wat je hebt bereikt, voor het uitbouwen van de plaatsen die je bezet. Maar je kunt ook kiezen voor het avontuur. En dan zet ik me in mijn werk toch af tegen wat er is en kies ik voor wat er nog niet is". Volgens de jury van de Wilhelminaring verdiende Carel Visser in 2004 de prijs, omdat hij heeft bijgedragen aan een wezenlijke vernieuwing in de beeldhouwkunst, 'voornamelijk doordat hij ruimte in het voorheen massieve beeld heeft gebracht en het beeld een nieuwe positie in het overgangsgebied tussen ruimte en aarde heeft gegeven'.

Inbreng OP
OP- algemene beschouwingen begroting 201
Adobe Acrobat document 765.6 KB
Motie OP nr.1
Motie-OP inzake gratis bloedtests C8-PFO
Adobe Acrobat document 2.2 MB
Motie OP nr.2
motie trap-op trap-af GRD.pdf
Adobe Acrobat document 952.8 KB
Motie OP nr.3
Motie-OP inzake verslaggever.pdf
Adobe Acrobat document 255.2 KB

Motie OP nr.1 Motie gratis bloedtests C8-PFOA voor alle inwoners

kreeg de steun van de ChristenUnie. GroenLinks en PAB waren het er wel mee eens maar schrokken terug voor de mogelijke kosten voor de gemeente Papendrecht. Samen met de andere fracties stemden zij tegen deze motie.

 

Motie OP nr.2 Motie Trap-op Trap-af GR-D

werd aangenomen door de gemeenteraad.

 

Motie OP nr.3 Motie verslaggeving en betere communicatie vanuit de gemeenteraad

werd door geen der overige fracties gesteund.

Gepubliceerd in de Klaroen van woensdag 15 november 2017
Gepubliceerd in de Klaroen van woensdag 15 november 2017

steun van OP voor motie inzake free Wi-Fi

 

Connectiviteit voor iedereen betekent dat het niet mag uitmaken waar je woont of hoeveel je verdient. Europa wil elk dorp en iedere stad tegen 2020 voorzien van vrije, draadloze internettoegang in de omgeving van de voornaamste centra van het openbare leven. De EU moedigt lokale overheden ook aan om hun digitale diensten op het gebied van e-overheid, e-gezondheidszorg, e-toerisme enz. te promoten via een eigen app.