· 

Kamervragen over asielopvang

Nadat ik eerder deze week was geïnterviewd door een journalist van De Telegraaf over de opvang van asielzoekers in Papendrecht, vond er deze week weer een informatieavond over de problemen bij de asielopvang plaats, meer specifiek naar aanleiding van het vechtincident bij de asielopvang in de Seringenstraat, die nota bene werd verboden voor de pers. Dit was de tweede keer dat de pers er niet bij aanwezig mocht zijn. Bij de eerste informatieavond mochten lokale journalisten er nog wel gewoon bij zijn. Het artikel in De Telegraaf werd opgepikt door JA21. Tweede Kamerlid Joost Eerdmans heeft deze week een aantal vragen aan de Staatssecretaris gesteld over de misstanden bij de asielopvang in Papendrecht. Het College (PAB VVD CU SGP CDA) wil juist meer asielzoekers in Papendrecht huisvesten. De volgende locatie die op de nominatie staat is de Poldermolen. Het feit dat de pers de toegang wordt geweigerd belooft niet veel goeds.

Artikel in De Telegraaf
Artikel in De Telegraaf
De gestelde Kamervragen
Vragen van het lid Eerdmans.pdf
Adobe Acrobat document 101.3 KB

Politiek gesprek Studio De Witt Politieke Stamtafel 26 augustus 2023 onder leiding van Ben Corino. U kunt de uitzending beluisteren via deze link.

De standpunten, die de fractie van Onafhankelijk Papendrecht heeft ingenomen, kunt u lezen via onderstaande links.