· 

Maak debat mogelijk over de risico's van draadloze straling

In het kader van de Omgevingswet.

Wij stelden de afgelopen jaren regelmatig kritische vragen over deze ontwikkeling in onze gemeente.

Wij zijn bezorgd over de impact van 5G. We hebben een discussienota over stralingsrisico's geschreven en wij roepen de gemeenteraad op in debat te gaan. Wij hebben in september 2021 bij de voorzitter van de gemeenteraad het verzoek neergelegd dit onderwerp te bespreken, maar tot nu toe kregen wij geen groen licht om een discussie over 5G te agenderen. Op deze website staan artikelen en video's die meer licht werpen op 5G.

Jan van Gils presenteert een programma over 5G en de opkomst van slimme steden. De gasten zijn de jurist Carlo Fiscalini, raadslid voor Nieuw Democratisch Zeist, en Tom van Lamoen, lijsttrekker van Amersfoort voor Vrijheid. Zeist onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de implementatie van het concept van de slimme stad, waarbij een belangrijke afweging daarbij is de wil van de industrie vs. de mens. Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.

Printbare brief OP 'maak debat mogelijk'
OP -Brief inzake 5G Vragen Ex-Artikel 40
Adobe Acrobat document 127.3 KB
Info Let's Talk About Tech
A23. 20191220 Let's Talk About Tech info
Adobe Acrobat document 27.1 MB