· 

Waterschapsverkiezingen: stem op de AWP

Stem 15 maart lokaal, stem AWP/ LPG

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor het waterschap. Onafhankelijk Papendrecht roept de kiezers in Papendrecht op ook dan lokaal te stemmen. Voor het waterschap steunt Onafhankelijk Papendrecht de AWP voor Water, Klimaat en Natuur. De kandidaten op de lijst van de AWP zijn geworteld in de lokale samenleving en weten wat er speelt. De AWP houdt ook via de lokale gemeentelijke politieke partijen een vinger aan de pols. Zo kunnen zij u als inwoner helpen specifieke lokale problemen aan te kaarten, ook na de verkiezingen.

Afwisselende lijst
Raadslid Ruud Lammers staat als lijstduwer op de lijst. De lijst is afwisselend. Er staan veel vrouwen op de lijst. De jongste kandidaat op de lijst is 22 jaar en de meest ervaren lijstduwer is 78 jaar. De vakkundige achtergrond van de kandidaten is divers. Zo zijn ze bijvoorbeeld werkzaam geweest in de agrarische sector, in het onderwijs, in de aannemerij, bij het waterschap, Rijkswaterstaat en veel ook als ingenieur. Praktische kennis die van pas komt bij het bestuurswerk voor het waterschap.

AWP voor water, klimaat en natuur
De AWP is deskundig en onafhankelijk van de landelijke politiek. Ze gaan voor duurzaamheid en leefbaarheid.  Het klimaat verandert veel sneller dan we eerst dachten: hoosbuien, hitte en droogte bedreigen onze leefomgeving. De AWP wil voortvarend aan de slag met klimaatverandering. Ook de natuur komt in de verdrukking door klimaatverandering. Ook daar moet wat aan gebeuren. Maar wel natuur waar de inwoners van kunnen genieten: de AWP streeft er naar daar waar mogelijk recreatie aan op of in het water toe te staan of te faciliteren. Bijvoorbeeld in de vorm van wandelpaden over schouwpaden en over dijken. Kanopassages. Bereikbare hengelsportplekken. Om wat voorbeelden te noemen. Vandaar de naam op het stembiljet: AWP voor water, klimaat en natuur.

AWP Verkiezingsprogramma
AWP-Verkiezingsprogramma-2023-18juni2022
Adobe Acrobat document 915.7 KB