· 

Gouden medaille voor André de Jager – Stadsorganist van Papendrecht

André de Jager - Stadsorganist van Papendrecht
André de Jager - Stadsorganist van Papendrecht

Papendrecht, 10 december 2022

Gouden medaille voor André de Jager – Stadsorganist van Papendrecht

 

In 2016 werd André de Jager tot stadsorganist van Papendrecht benoemd. Om te markeren dat André de Jager zich sindsdien als stadsorganist heeft ingespannen voor het geven van bekendheid aan Papendrecht door middel van zijn bijdrage aan zowel de ontwikkeling als de uitvoering van orgelmuziek, de muziekpraktijk en de orgelcultuur, alsmede door middel van het geven van concerten, zijn werk als inspirator en begeleider van talentvolle musici, vindt Onafhankelijk Papendrecht het van belang André de Jager te eren met een gouden medaille. De aanstelling van stadsorganist past goed bij de gemeente Papendrecht en prolongatie zou de voortzetting van een mooie culturele traditie kunnen betekenen: daarvoor willen wij ons inzetten. De lijst van verdiensten van André de Jager is te groot om alles hier op te sommen. Maar naast de kerstconcerten en de begeleiding van kerkdiensten, zijn de concerten die hij (online) verzorgde in de moeilijke corona periode memorabel te noemen. Met een opgewekt gemoed en positief ingesteld, vrolijk en hartelijk als mens; als musicus genereus en begenadigd.

 

Ruud Lammers, fractievoorzitter van Onafhankelijk Papendrecht.

Aanbeveling
Aanbeveling André de Jager.pdf
Adobe Acrobat document 400.9 KB
Concerten, prijzen en onderscheidingen
André de Jager, stadsorganist van Papend
Adobe Acrobat document 202.4 KB

De Klaroen 14 december 2022
De Klaroen 14 december 2022