· 

Snel starten met bouw van Tiny Houses

Tiny Houses: (Foto: Heijmans).
Tiny Houses: (Foto: Heijmans).

In ons verkiezingsprogramma hebben we het volgende geschreven over Wonen:

Er moeten dringend woningen worden bijgebouwd en niet alleen in het dure segment. Ook in het sociale segment dient er flink te worden gebouwd. De onderhanden zijnde plannen met nieuwbouw in de wijk Kraaihoek moeten worden voortgezet richting Kraaihoek Noord. Maar er kan wellicht ook gebouwd worden boven de A15 waar 9 hectare vrij is (de Vriesenpolder). Daar zou een mooie combinatie denkbaar zijn met sportvelden. De Overtoom garage zou de bovenste lagen kunnen afstaan ten gunste van de bouw van betaalbare studio’s. Als uitbreiding niet meer kan, dan moeten we werken aan inbreiding.

 

Tiny Houses zouden kunnen worden gebouwd op de voormalige locatie van de Wieken in de nabijheid van de Pelsertflat. Verder moet gedacht worden aan het bebouwen van het Slobbengors in de richting van het Fokker hoofdkantoor. Aan de rivier kunnen dure appartementen worden gerealiseerd in een parkachtige omgeving en met een fraai uitzicht op het drie rivierenpunt. Een buitentheater, arena, zou daar ingepast kunnen worden, zodat in de zomer buiten theatervoorstellingen gegeven kunnen worden. Er is veel te doen op het woondossier, maar we willen zeker ook aandacht schenken aan nieuwe woonvormen en bouwen waar mensen met dementie tijdig heen willen, zonder Wet op de Langdurige Zorg indicatie.

Als het om het realiseren van Tiny Houses gaat dan is alles voorhanden om dit snel op te pakken.