· 

Oproep aan Papendrechtse jongeren: meld je aan bij het Jongerenplatform

Op maandagavond 7 maart vond in Theater de Willem een jongerendebat plaats, in aanloop naar de gemeenteraads-verkiezingen. Tijdens deze avond voelden acht leerlingen van De Lage Waard en het Willem de Zwijger College de lijsttrekkers van de Papendrechtse politieke partijen stevig aan de tand. De eerste stelling van de jongeren luidde: “De Papendrechtse politiek spreekt wel óver maar niet mét jongeren”.

 

Tijdens het debat bleek dat Onafhankelijk Papendrecht (OP) als enige partij binnen Papendrecht een Jongerenplatform heeft. Dit platform bestaat sinds juni 2021. Tijdens de bijeenkomsten worden jongeren actief bevraagd over wat zij belangrijk vinden. Het Jongerenplatform is een laagdrempelige manier voor jongeren tussen 12 en 25 jaar om hun stem te laten horen over kwesties binnen Papendrecht die hen raken.

 

“De bijeenkomsten van ons Jongerenplatform hebben geleid tot een lijst van 21 actiepunten die in het verkiezingsprogramma van OP zijn verwerkt. Vijf leden uit het platform hebben besloten zich ook actief voor jongeren binnen Papendrecht te willen inzetten door zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Ook maken wij ons sterk voor de instelling van een Jongerenraad in de nieuwe raadsperiode. Ons Jongerenplatform biedt een forum waarin jongeren niet alleen in verkiezingstijd worden gehoord, maar – juist – ook daarbuiten”, aldus Ruud Lammers, fractievoorzitter van OP.

 

Voor wie graag wil meedenken en meepraten: meld je aan bij het Jongerenplatform via: info@onafhankelijkpapendrecht.nl. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Ruud Lammers (06-10964340) of Karel Spitsbaard (06-43771689). Meld je aan bij het jongerenplatform.