· 

OP bijt zich vast in zaak dreigende huisuitzetting

Op 6 april 2023 heeft de fractie van OP vragen gesteld tijdens de gemeenteraad. Ga naar het videofragment.

Het Kontakt 8 maart 2023
Het Kontakt 8 maart 2023

Vorige week ontvingen we weer een appje van de heer Batenburg.

 

Bij brief van 25 januari jl. hadden wij gevraagd om urgentie in dit dossier. Kennelijk is dat niet helemaal doorgekomen. Op 13 januari wendde de heer Batenburg zich tot ons met de vraag of wij hem konden helpen. Hij maakte gewag van slecht kunnen slapen, slecht concentratievermogen en stress vanwege de situatie omdat hij ook de zorg heeft voor zijn dochter van veertien jaar.

 

Wij adviseerden hem bij Sterk Papendrecht en bij de gemeente langs te gaan. Dat heeft hij gedaan: maar ze konden hem niet helpen. Deze week had hij een onderhoud met een ambtenaar van de gemeente. Een week later, want de ambtenaar was ziek en daardoor kon de afspraak geen doorgang vinden. En de heer Batenburg vertelde ons vorige week dat hij weer naar Sterk Papendrecht is doorverwezen. Daar is hij al geweest en men kon hem daar niet helpen.

 

Deze zaak is nota bene uitvoerig in de media aan bod geweest.

  1. RTV Papendrecht
  2. Het Kontakt
  3. Papendrecht.net
  4. Onafhankelijk Papendrecht

Vorige week stelden we de volgende vragen aan het College van b. en w.

  • Wat is er nu voor nodig om deze zaak als gemeente Papendrecht keurig te regelen? De heer Batenburg heeft werk waardoor hij niet op elk moment van de dag kan komen opdraven bij gemeentelijke diensten die dan alleen maar kunnen melden dat hij zich bij een andere gemeentelijke dienst dient te melden.
  • Ook vroegen wij ons af waarom deze zaak niet direct werd aangepakt als op het niveau van de gemeenteraad een brief binnenkomt met daarboven het woord URGENT.

We schreven eerder al twee brieven aan het gemeentebestuur. Vorige week schreven we een derde brief. Bovenstaand artikel in Het Kontakt verscheen op woensdag 8 maart 2023.

Brief nr.1 Printbare versie
OP brief inzake Batenburg - woning.pdf
Adobe Acrobat document 232.8 KB
Brief nr.2 Printbare versie
OP brief nr.2 inzake Batenburg - woning.
Adobe Acrobat document 698.5 KB

Brief nr.3 Printbare versie
OP brief nr.3 inzake Batenburg - woning.
Adobe Acrobat document 609.2 KB