· 

Op de bres voor Papendrechter die zijn huis dreigt te worden uitgezet

Artikel gepubliceerd op de website Papendrecht.net (klik op de foto om het hele artikel te lezen)
Artikel gepubliceerd op de website Papendrecht.net (klik op de foto om het hele artikel te lezen)

Aan het College van b. en w.

 

Onderstaand bericht ontvingen wij op 2 december 2022 van de heer Batenburg. Het hele bericht is bijgevoegd als bijlage bij deze brief en maakt deel uit van dit verzoek.

 

Bericht: Ik ben 5 jaar geleden ( na 13,5 jaar samen te zijn geweest) door mijn ex-partner op straat gezet vanuit haar koopwoning Hierdoor heb ik noodgedwongen een aantal maanden letterlijk op straat geleefd waardoor ik dus ook geen vangnet heb kunnen zijn voor mijn dochter. Als noodoplossing heb ik ervoor moeten kiezen om in tijdelijke verhuur/ antikraak te gaan wonen

Waarom kan de gemeente niets doen en waarom kan ik geen sociale huurwoning krijgen ??

Urgentie heb ik volgens woonkracht10 geen recht op, omdat mijn dochter niet bij mij ingeschreven staat, ze woont wel bij mij maar MAG niet bij mij ingeschreven staan i.v.m. tijdelijke huur, vandaar dat zij nog ingeschreven staat bij haar moeder (die overigens bijna nooit thuis is door haar beroep als internationaal chauffeur Ik heb ook al contact gehad met een aantal instanties, maar wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd Waarom kan het zo zijn dat iemand die zijn hele leven al in Papendrecht woont, hier is opgegroeid en met alles( behalve week) verbonden is met Papendrecht geen woning toegewezen krijgt.

 

Wat kunt u eraan doen opdat de heer Batenburg en zijn dochter van 14 jaar een dak boven hun hoofd hebben als de woning waarin zij op dit moment mogen wonen binnenkort wordt gesloopt? Is er in een overleg met Woonkracht10 iets voor dit gezin te regelen? Wij danken u voor de beantwoording.

Eerste brief
OP brief inzake Batenburg - woning.pdf
Adobe Acrobat document 232.8 KB
Tweede brief
OP brief nr.2 inzake Batenburg - woning.
Adobe Acrobat document 698.5 KB

Wij kregen geen antwoord van het College van b. en w. Daarop besloten wij er nog een brief aan te wijden. Deze brief kunt u hieronder lezen.

URGENT

Aan het College van B&W van de gemeente Papendrecht

T.a.v. mevrouw mr. drs. A.M.M. (Annemiek) Jetten

Markt 22 3351 PB Papendrecht

 

Papendrecht

woensdag 25 januari 2023

Onderwerp

Batenburg / woning / gevaar op straat te komen staan / stress

 

Geachte mevrouw Jetten,

 

Wij zijn nog in afwachting van de beantwoording door het College van b. en w. van onze brief van 13 december 2022. Zie voor deze brief nogmaals bijlage nr.1 bij deze brief.

 

Vandaag heb ik telefonisch contact gehad met de heer Batenburg. Er zijn in zijn persoonlijke omstandigheden dramatische ontwikkelingen gaande. Hij heeft te horen gekregen dat hij op 26 april 2023 zijn woning uit moet. Zie voor dit bericht bijlage nr.2 bij deze brief.

 

Hij heeft geen vervangende woning. Hij staat dan op straat. Met zijn dochter van 14 jaar. De heer Batenburg is een Papendrechter in hart en nieren, woont zijn hele leven al in onze gemeente.

 

Wij doen een dringend appèl op de gemeente om huisuitzetting en het op straat komen te staan van de heer Batenburg en zijn dochter te voorkomen.

 

In voornoemd telefoongesprek gaf de heer Batenburg aan nog geen woning via woonkeus toegewezen te hebben gekregen. De onzekerheid over deze situatie bezorgt hem uiteraard heel veel stress.

 

De gemeente zou noodopvang dienen te regelen – wat ons betreft – indien het via de reguliere kanalen niet lukt de heer Batenburg en zijn dochter op te vangen en te voorkomen dat zij op straat komen te staan. Wilt u mij op de hoogte houden?

 

Met vriendelijke groeten,

 

Ruud Lammers

Fractievoorzitter.

Wij wachten het antwoord van het College van b. en w. af.

Klik op de foto om het artikel op de website van RTV Papendrecht te kunnen lezen.
Klik op de foto om het artikel op de website van RTV Papendrecht te kunnen lezen.