· 

PFAS laat u toch ook niet koud? Kom kijken naar de film Dark Waters

Op 6 september wordt in de Merwebolder (Filmzaal de Ark) Touwbaan 1 te Sliedrecht, op groot scherm de film Dark Waters gedraaid en na afloop van de film (circa 21.00 uur) zal er een forum discussie zijn waarbij Prof. Dr. Jacob de Boer, Dr. Ir. Chiel Jonker en Onderzoeksjournalist Roelof Bosma betrokken zijn. Aanmelden kan nog op actiegroep-gva@outlook.com. U bent welkom namens Actiegroep Gezondheid voor Alles! vanaf 18.30 uur. Einde avond circa 22.30 uur.

Recent zijn er twee interessante artikelen in de media verschenen, een artikel over advocate Bénédicte Ficq en een artikel in Follow The Money. Hieronder kunt u ze downloaden en lezen.

Artikel in NRC Handelsblad
nrc-krant-20230815-4957870-advocaat-ficq
Adobe Acrobat document 316.0 KB
Artikel in Follow The Money
Artikel Ficq Follow The Money.pdf
Adobe Acrobat document 4.7 MB

Onafhankelijk Papendrecht is reeds jaren actief met het PFAS probleem bezig en heeft in de afgelopen jaren tientallen vragen gesteld, moties ingediend, onderzoek laten doen naar de kwaliteit van het Papendrechtse kraanwater en op velerlei andere manieren aandacht gevraagd voor de gevaren van PFAS voor de volksgezondheid. U leest er meer over via deze link.